U mnie ten błąd też się pojawił w D80 ... Aparat był w serwisie, został tam wyczyszczony jednak to nie pomogło. Teraz szukam drugiego serwisu, który naprawi mi puszkę.
Szukaj
U mnie ten błąd też się pojawił w D80 ... Aparat był w serwisie, został tam wyczyszczony jednak to nie pomogło. Teraz szukam drugiego serwisu, który naprawi mi puszkę.
Kobieta z Sonnarem też może
bogonik, post wyżej (a raczej na wcześniejszej stronie) dałem linka do wyników z googla - jak poszperasz znajdziesz serwis który to naprawi pewnieW ostateczności zawsze można na Postępu spróbować
Ja miałem ten sam problem w swoim D80 przeszedł przez 3 serwisy i ten końcowy naprawił.
1. Nikon Polska www.nikon.pl - kosztorys na wymiana mechanizmu lustra ~prawie 1000zł
2. Nazwy nie pamiętam ale w centrum Warszawy chcieli wymienić migawke no i wymieniali za prawie 500 przez miesiąc i stwierdzili jednak że płyta główna.
3. Elektro Optyka www.elektrooptyka.pl naprawa sfinalizowana czas naprawy 3 dni koszt 390zł z czego części około 240zł po za tym korpus naprawie wrócił bez syfu na matrycy i matówce. Wymienili jakiegoś mirrora czy coś. Jeśli potrzeba poszukam i wstawie skan gwarancji.
Aparat przechodził już 3 miesiące po naprawie i nic sie nie dzieje.
Do wszystkich zainteresowanych jest wiele błędów w nikon-ach ale ERR oznacza powazny błąd który uniemożliwia dalsze korzystanie z aparatu i może być spowodowany przez wiele elementów(wiedza zdobyta po objezdnych serwisowych odwiedzinach warszawskich serwisów).
Wg mnie w przypadku D80 to do tych 700zł opąłca się naprawiać a powyżej tej kwoty to sprzedać i dołożyć na d90![]()
sebaxxx19 Twoje info jest bardzo konkretne i zwięzłe. Jadę dzisiaj sprawdzić Elektro Optyka, gdyż pojawił się u mnie właśnie Err. Chciałem najpierw pojechać na Postępu i ich przećwiczyć, ale jak już Ty to zrobiłeś i mówisz, że nie bardzo wychodzi to finansowo to po co marnować czas. Dam znać jak poszło w moim przypadku z naprawą.
Pacjent przeżył i ma się dobrze. Polecam zakład Elekro Optyk. Puszkę zawiozłem w środę, po kilku godzinach miałem telefon z diagnozą. Dzisiaj po niespełna 24 godzinach sprzęt był już naprawiony i czekał do odbioru. Koszt 400,00 zł.
Do naprawy oddany obiekty Nikkor 18-105 VR - tylko i wyłącznie wymiana bagnetu.
Nie dość, że połamali prowadnicę, zamontowali nieoryginalny bagnet (co potwierdził autoryzowany serwis Nikon Polska) to jeszcze usunęli numer seryjny z obiektywu, dzięki czemu nie wiem czy to co mi odesłali jest moim obiektywem.
Obsługa (Anna Sz.), która odbiera telefony chamska do granic.
Dodatkowo podmienili dekielek obiektywu (albo i cały obiektyw). Zniszczyli też maskownicę, którą wkleili kropelką, albo innym klejem topiącym plastik.
Oczywiście nie polecam.
będziesz z nimi jakoś walczyć, to trochę nie tak z nimi skoro takie cyrki odprawiają.
Z6, D 7100, D80 + 18-35/1.8 + 24-70/4 s, 85/1.8 s, +50/1.8 af-s +70-300vr +SB900 +....
Skontaktuj się z nami