Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 42

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    To wyobraź sobie teraz że ja dokładnie tak samo zdjęcia oceniam i komentuje. Nie podoba mi się i koniec. I mam Cię chwalić i głaskać za coś co mi się nie podoba. Albo mam się tłumaczyć z tego że mi się nie podoba. No żarty jakieś czy coś ?
    mam to gdzies czy ci sie podobaja czy nie,
    nie wszystko musi sie podobac...

mi chodzi tu o techniczna strone zdjecia
    nie bijmy piany i nie zmieniajmy temetu

napisales ze polozylem fotke technicznie...

chce wiedziec dlaczego i jak tego uniknac...
    bo przeciez napewno jest sposob by przy tym naswietlaniu uniknac bialego nieba

tyle tylko ze widze iz niebardzo chesz sie z forum podzielic tymi wiadomosciami bo napewno spora grupa uzytkownikow chciala bys ei tego dowiedziec...

no ale ty masz FUJI i na nikonie zapewne to nie bedzie pracowalo )))))))
    www.facebook.com/kpaprocki
    || D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hanibal Zobacz posta
    no ale ty masz FUJI i na nikonie zapewne to nie bedzie pracowalo )))))))
    ooo widzisz... Jak chcesz to potrafisz. Powiedzmy że aparatem z ograniczoną rozpiętością tonalną robiłem zdjęcia przez jakieś 3 miesiące na początku mojej przygody z fotografią. I wolę jednak tą większą rozpiętość. Także wybacz że lekcji robienia zdjęć nie udzielę. Wiesz.... po prostu Nikonem się nie da

PS - byłem pewien że napisać u Ciebie że coś jest BE to jakby zacząć kolejną idiotyczną przepychankę. Nauczka na przyszłość - Hani wie co robi, wsio planuje i tak jak jest jest bosko. Nie krytykować bo będzie buba Zanotuję sobie chyba

Domyślnie

ooo widzisz... Jak chcesz to potrafisz. Powiedzmy że aparatem z ograniczoną rozpiętością tonalną robiłem zdjęcia przez jakieś 3 miesiące na początku mojej przygody z fotografią. I wolę jednak tą większą rozpiętość. Także wybacz że lekcji robienia zdjęć nie udzielę. Wiesz.... po prostu Nikonem się nie da

PS - byłem pewien że napisać u Ciebie że coś jest BE to jakby zacząć kolejną idiotyczną przepychankę. Nauczka na przyszłość - Hani wie co robi, wsio planuje i tak jak jest jest bosko. Nie krytykować bo będzie buba Zanotuję sobie chyba

niach niach to zaczynamy
    jesli mi pokazesz aparat z rozpietoscia tonalna taka ktora w warunkach ktore tam byly da ci niebieskie niebo .. ktore notabne bylo cale zachmurzone to ja rzuce fotografie..

i tu chłopie nie chodzi o to co napisales czy jest cos be czy nie.. wszyscy pisza i jak widzisz nie przypieprzam sie do wszystkich
    tylko do durnie idiotycznych komentarzy ktore po pierwsze nic nie wnosza a po drugie probuja mi udowodnic ze gruszki na wierzbie mozna wyhodowac..

starsz sie byc madry i madrzejszy przyjacielu starasz mi sie wciskac takie kity ze rzygac sie chce jak to czytam.
    i nie jestem wszechwiedzacy i jakis super hiper mega MC
    po prostu nie lubie takiego typu zachowan a swojejgo zdania jak mam podstawy bede bronil. i koniec.
    nie podoba sie jak juz kiedys wspomnialem Ci ignor na moje tematy i do widzenia.
    mnie uczyc nie musisz i nie chce bys mnie niczego uczyl.

i niech mo Bóg swiadkiem dajcie mi aparat z rozpietoscia tonalna taakja bym w takiej kompozycji uzyskal idelanie wszysko tak jak kolega strus pisze to mowie rzuce fotografie i bede szydełkował...

mysle tak nawiasem mowiac ze moze hazzelband by sobie poradzil z tym jakos ale juz na pewno nie w taki sposob jak piszesz...

po wiecej zapraszam na prv mistrzu

I ZEBYS WIEDZIAL WSJO PLANUJE - ZAWSZE... NIE UZNAJE PRZYPADKOWOSCI
    I ROWNIEZ WIEM CO ROBIE I CO I JAK CHCE POKAZAC...
    ALE NIGDZIE NIE NAPISALEM ZE TO JEDYNA DOBRA DROGA I SLUSZNA METODA.
    NIGDZIE TEZ NIE NAPISALEM ZE JESTEM DEBESCIAK.
    I CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM BO PRZYPINAC OPINIE LATWO..
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 24-02-2011 o 10:23 Powód: orto. ("wychodować", "zygac")
    || D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.

adamwest
    Gość

Domyślnie

hazzelband

Na przyszłość - Hasselblad.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamwest Zobacz posta
    Na przyszłość - Hasselblad.
    \\dziekuje za poprawe

Domyślnie

niach niach to zaczynamy
    jesli mi pokazesz aparat z rozpietoscia tonalna taka ktora w warunkach ktore tam byly da ci niebieskie niebo .. ktore notabne bylo cale zachmurzone to ja rzuce fotografie..
    Idiotyzmy z tym niebieskim wypisujesz i doskonale o tym wiesz. Ale rozumiem ze juz Cie nerwy ponosza. Zachmurzone tak - fuji S5 pro. Niebieskie nie choc jakbys chcial to mozesz domalowac.

Cytat Zamieszczone przez hanibal
    i tu chłopie nie chodzi o to co napisales czy jest cos be czy nie.. wszyscy pisza i jak widzisz nie przypieprzam sie do wszystkich
    No co ja poradze ze wzbudzam w Tobie takie emocje....

tylko do durnie idiotycznych komentarzy ktore po pierwsze nic nie wnosza a po drugie probuja mi udowodnic ze gruszki na wierzbie mozna wychodowac..
    Skoro napisanie ze sie nie podoba i dlaczego sie nie podoba, uwazasz za idiotyczny kometarz to naprawde nie mam z Toba o czym rozmawiac

starsz sie byc madry i madrzejszy przyjacielu starasz mi sie wciskac takie kity ze zygac sie chce jak to czytam.
    Ja sie wcale nie staram. Ulzyj sobie. Podobno palce moga byc pomocne

i nie jestem wszechwiedzacy i jakis super hiper mega MC
    A to zaskocznie akurat bo tak sie zachowujesz i nie jest to tylko moje spostrzezenie.

poprostu nie lubie takiego typu zachowan a swojejgo zdania jak mam podstawy bede bronil. i koniec.
    Znaczy nie lubisz jak sie mowi ze cos spieprzyles. Jak lubisz bronic slabych zdjec to sobie bron. I zyj dalej w przekoananiu ze sa super. (zaznaczam ze nie dotyczy to ogolu Twojej tworczosci bo masz sporo dobrych zdjec - po prostu nie bron na sile gniotow)

i niech mo Bóg swiadkiem dajcie mi aparat z rozpietoscia tonalna taakja bym w takiej kompozycji uzyskal idelanie wszysko tak jak kolega strus pisze to mowie rzuce fotografie i bede szydełkował...
    Ile razy jeszcze mam powtorzyc - Fuji S5 pro. To niebo wyciagnalbys bez problemu. Tak, ze lap sie chlopie za szydelka. No chyba ze sie teraz okaze jaki to Hani slowny jest.....

po wiecej zapraszam na prv mistrzu
    Ironia.... ehh te nerwy, co Hani ... ?

I ZEBYS WIEDZIAL WSJO PLANUJE - ZAWSZE... NIE UZNAJE PRZYPADKOWOSCI
    I ROWNIEZ WIEM CO ROBIE I CO I JAK CHCE POKAZAC...
    ALE NIGDZIE NIE NAPISALEM ZE TO JEDYNA DOBRA DROGA I SLUSZNA METODA.
    NIGDZIE TEZ NIE NAPISALEM ZE JESTEM DEBESCIAK.
    I CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM BO PRZYPINAC OPINIE LATWO..
    Chlopie, nie drzyj sie tak to po pierwsze primo. Po drugie primo strasznie sie ciesze ze w rzeczonym i problematycznym kadrze zaplanowales sobie biala plame zamiast nieba, abberacje i sliczna wiezyczke wypadajaca z kadru. Gratuluje zmyslow. Po trzecie primo jesli, jaki piszesz, nie uwazasz tego za sluszna droge to po co tak zaciekle tego bronisz? Nie rozumiem. Trudno. Po czwarte , primo, a Ci juz opinie dawno przypialem i w ogole sie ona nie zmienia. Bo Ty niereformowalny jestes. Tak jak ja zreszta
    Po piate, primo, koniec z mojej strony.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 24-02-2011 o 10:27 Powód: pis. ("takze")

Domyślnie

zeście sobie znaleźli temat do kłótni. Kuźwa - kwadrat 15-20 pixeli
    jest białe i co z tego. Gdyby było niebieskie to by mówili ze nienaturalne bo domalowane. Zachmurzone niebo jest nejlepsze do portretu i nie ma co tu się spodziewac niebieskiego nieba
    Miłego dnia chłopaki i dac sobie buzi na zgodę hahahaha

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Hani, sprawa jest banalnie wręcz prosta - korzystam z dobrodziejstw matrycy firmy Fuji. A jak spaprzę fotkę to jej po prostu nie pokazuję bo jeszcze się komuś nie spodoba a mi się nie spodoba że się komuś nie spodobała....
    To powiedz jak sobie radzić z takim niebem na poziomie fotografowania bo też jestem bardzo ciekaw a jest to niemały problem. Oczywiście matryca fuji nie wchodzi w grę.

Domyślnie

a mi w tym watku najbardziej podobaja sie dwie Prawdy Fotograficze

Cytat Zamieszczone przez stock Zobacz posta
    a od kiedy to w portrecie do czegokolwiek potrzebne jest niebo? Większego idiotyzmu dawno nie słyszałem
    najlepsze jest to, ze slowa te padly komentujac zdjecie nr4 ktore wg Hanniego jest portretem
    uciekam od ciasnych portretow robionych 85-135mm ale nazywanie fotki, gdzie twarz dziecka zajmuje nie wiecej jak 5% kadru portretem jest dla mnie czyms nowym, a moze to portret kogos kto jest w tej wierzy
    Road to Manila

Domyślnie

a co tu ma matryca Fuji do gadania. Tam nie ma rozpietosci na poziomie 4-5-6 Ev w kazda strone by D3 sobie nie mogło z tym poradzić. Niebo jest białe bo zachmurzone, ot co. Poza tym tam chyba nie ma przepału na 255 255 255 - nie mam Ps więc nie mam jak sprawdzić

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów