Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Domyślnie Nikon D300s - problem ze sformatowaniem karty

Witam!

Od razu przepraszam, jeśli powtarzam wątek, ale szukałem i czegoś takiego nie znalazłem .
    Zakupiłem dzisiaj nową kartę SD do swojej puszki. Mam problem, ponieważ mimo różnych prób formatu (w aparacie, na komputerze za pomocą kilku różnych typów formatowania i programów do formatu) w okienku na wyświetlaczu body cały czas widnieje napis "For". Zaznaczam, że aparat bez problemu czytał poprzednią kartę SD która uległa zniszczeniu, a CF czyta w drugim slocie także bez żadnych błędów.

Tak więc tutaj moje pytanie, czy ktoś wie, co może być przyczyną takiego wydarzenia?
    Z góry dziękuję za pomoc

Pozdrawiam!

Domyślnie

a nie masz przestawionego zabezpieczenia? na karcie; bo skoro i w kompie nie idzie to to lub karta walnięta.

Choć ja karty formatuję tylko w aparacie.

Domyślnie

wadliwa karta?
    Sprawdź czy w innych aparatach/urządzeniach działa.
    Ja mam 2x sd 4gb ultra 2 (starszą czarną i nowszą szarą) starsza jakiś czas temu nagle przestała działać z innymi puszkami niż d80 i czytnikiem w laptopie.
    Ale nie przeszkadza mi to za bardzo
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wilk325 Zobacz posta
    a nie masz przestawionego zabezpieczenia? na karcie; bo skoro i w kompie nie idzie to to lub karta walnięta.
    Na kompie dało radę sformatować kartę. co do zabezpieczenie to sprawdzałem. Jest wszystko jak należy.

Wybrałem się do pobliskiego sklepu foto, żeby sprawdzić czy to wina aparatu, czy karty, no i niestety będę chyba musiał zanieść aparat do serwisu. Okazało się, że inna karta w moim body również nie działa, a ta którą zakupiłem działa bez problemu na innym aparacie.

Uprawnienia umieszczania postów