Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

tak wlasnie to ten soft
    probowalem go kila tygodni temu - wrocilem jednak do normalnego moda 1.04 - zaliczylem kilka zwiech podczas czytania i pomagal tylko twardy reset
    co do dotyku :
    tak - bo kursorami musisz ustawic sie na slowie - wyswietlacze w czytnika zwykle odswiezaja cala strone (robi sie negatyw jakby (tzn nastepuje zaczernienie wszystkiego i od nowa strone sie wyswietla

co prawda sa rozne sztuczki - czyli zamiast negowac caly ekran podaje sie ten sam obraz + roznice - dlatego ekran nie miga wtedy
    caly czas jednak trzeba odswiezyc ekran - dziala to jak nokia na symbianie - troche nie wyobrazam sobie jakbys mial przecykac cala strone tekstu :/

najczesciej slowniki w bezdotykowych sa uruchamianie jako aplikacja i slownik wtedy pyta sie o fraze - po zatwierdzeniu podaje wynik
    ponoc modele z wifi/3g sa w stanie z wikipedii siorbac pojecia

wydaje mi sie ze to jednak klawiatura jest konieczna

ja uzywam tylko do beletrystyki - na programistyczne jest za maly 5" ekran - raczej 9"-10" musialby byc
    no i dla mnie 5" to zaleta - miesci sie w kieszeni - a po obroceniu o 90st jest ok - choc trzeba czesciej strone przewijac

za to samo czytanie miodzio - bateria starcza na jakies 2-5tys stron (w trybie Medium to jakies 500-2000str normalnej ksiazki - przy duzym powiekszeniu zmieniasz strone szybciej niz urzadzenie zdazy wlaczyc oszczedzanie energii

a tak BTW - do komiksow to jednak Ipad - aplikacja do komiksow Marvella jest po prostu rewelacyjna
    choc wkrotce wchodza e-inki z kolorowymi ekranami zdolne do animacji do 15FPS
    Ostatnio edytowane przez madburn ; 25-02-2011 o 21:05

Uprawnienia umieszczania postów