Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Eu07

Domyślnie Eu07

Witam,

To moje pierwsze zdjęcie w tej kategorii. EU07 ze składem Intercity pędząca z Warszawy w stronę Katowic.

D90 + 18-105mm + 35mm1.8

Domyślnie

nie czuc tego pedu na tym zdjeciu, poza tym troche duzo tego wszystkiego w kadrze. moze zaczaj sie w miejscu gdzie, pociag bedzie bardziej wyroznial sie od tla. Takie moje sugestie.

btw. Forum ma swojego Trainspottera

Domyślnie

Dzięki za cenne wskazówki. Lubię kolej więc będę się tu jeszcze pojawiał
    D90 + 18-105mm + 35mm1.8

Domyślnie

następnym razem zmniejsz czas ekspozycji, tak do ok 1/80, wtedy będzie lepszy efekt.
    | D600 + MB-D14 | 15-30mm f/2.8 | 50mm f/1.4 | 85mm f/1.8 | SB900 | GoPro | Lowepro |

Domyślnie

Troszkę wygląda na HDR, a to nie jest dobre.
    Pozdrawiam
    Jacek
    "Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"

Domyślnie

zejdź z czasem co najmniej do 1/80 albo i dłuższym
    Sam poeksperymentuj, schodź na co raz dłuższe aż znajdziesz "swój".
    Ja zwykle używam 1/60 ale to na samoloty kolej wolniejsza to trzeba dłużej.
    I może staraj się bardziej skadrować gdy będzie dojeżdżał do ciebie lub będzie prostopadle do ciebie. To daje lepszy efekt.
    I za marschal, za dużo bałaganu w tle, znajdź pustszy kawałek nasypu.
    Zagrypiony D7200, Sigma 150-600 Sport, S 18-35 1.8, S 10-20 3.5, N35 1.8 i wskrzeszony Jupiter, pare(set) fotek

Domyślnie

Jak dla mnie to to zdjęcie jest zmasakrowane hdr'em.

Domyślnie

Uuu, to gdzieś pod Warszawą jest taka mega-kładka?

Nie zgodzę się, że tego ruchu w ogóle nie widać - tyle że na małej kopii i w tej bladej, nieco HDR-owej kolorystyce widać go słabo (oj, a Koledzy już przecież nakrzyczeli na Ciebie za ten HDR w wątku z łódką ...)

Ogrom tej kładki przerósł aż lokomotywę, przy kładce wygląda ona jak model. Ale też z drugiej strony szkoda takiego oryginalnego obiektu w ogóle nie wykorzystać. I tak źle, i tak niedobrze...

Domyślnie

Zdjęcia łódki i lokomotywy zamieścilem jednocześnie więc byłem już przygotowany, że i tu dostanę po głowie.
    No cóż, obiecuję poprawę..

A kładka jest sobie w Milanówku i faktycznie jest tak wielka, że aż trochę nie pasująca do okolicy.
    D90 + 18-105mm + 35mm1.8

Uprawnienia umieszczania postów