Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Ania

Domyślnie Ania

1.
    2.
    3.
    4. kolejne kombinacje w studio
    Regards,
    Radomir

---
    D70 | Sigma 18-50/2.8 EX | Nikkor 50/1.8D | Sigma 70-300 APO II | SB-800 | Transcend 1GB x(ilestam)

Domyślnie

1 się podoba najbardziej.
    Pozdrawiam
    Tomek
    Puszka, statyw i negatyw - takie kiedyś były czasy, a dziś to same cyfrasy...

Domyślnie

W sumie wdzieczny bylbym za krytyczna analize oswietlenia na drugim zdjeciu. Powinienem chyba dostawic swiatlo wypelniajace zbey ni bylo tak glebokich cieni na szyi i dekolecie. Dobrze kombinuje?
    Regards,
    Radomir

---
    D70 | Sigma 18-50/2.8 EX | Nikkor 50/1.8D | Sigma 70-300 APO II | SB-800 | Transcend 1GB x(ilestam)

Domyślnie

chyba nie, byłaby ta plama wtedy jakąś "konkurencją" dla twarzy. Szyja jest nieistotna, niech będzie w cieniu, twarz stanie się wazniejsza (tak ma być). kadrowałbym nieco ciaśniej - obciął tło.
    jak byś się na przyszłośc uparł, że chcesz rozjasnić (czasami oczywiście sie powinno i ma to sens) to wystarczy ekran trzymany od dołu. najlepszy jest styropian - taka płyta od ocieplania budynków. Jest sztywna i dobrze sie nią manipuluje nawet jedną ręką. Elastycznym "zawodowym" ekranem robi sie to gorzej.

nie podoba mi sie zdj nr 3.
    na minus - lekko rozchylone usta na tych zdjęciach gdzie je widać
    ramka - albo na wszystkich zdjęciach, albo na żadnym.

to była krytyka - ale nie jest wcale źle, zdjęcia są OK:
    bardzo fajna jedynka (byłaby super gdyby zamknęła usta)
    pomysłowa czwórka
    dobra dwójka (brak "czegoś" w oczach)
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Jedynka najfajniejsza, bardzo fajnie wyszla. dwojka rowniez, nie podoba mi sie 3 - za zimne jak dla mnie.
    D7200

Zbanowany
    Miasto
    jerergeg

Domyślnie

jedynie 4

Zaziel
    Gość

Domyślnie

tylko jedynka moze byc, reszta bez rewelacji, zwlaszcza nieumiejetny retusz cery na 2 i 3, nr 4 mialby sens, gdyby pani byla bez textyliow :P

Domyślnie

4 rka z twarzą bylaby najladniejsza

Domyślnie

Mz. jedynka najlepsza.
    |N70s| N-50 1,8| N- 18-70 DX| N - 70-300 G VR| Raynox DCR-250 | Kenko Ex. Tube N/AF |

Domyślnie

Zaziel - O takie komenatarze lubie ino rozwin o co chodzi z retuszem cery na 2 i 3 JZ - Bylo doswietlande dokaldnie styriopanem Czyli trzeba kombinowac z ustawianiem go tak zeby doswietla wiecej niz mniej. ok
    Regards,
    Radomir

---

Uprawnienia umieszczania postów