Szukaj
1 się podoba najbardziej.
Pozdrawiam
Tomek
Puszka, statyw i negatyw - takie kiedyś były czasy, a dziś to same cyfrasy...
W sumie wdzieczny bylbym za krytyczna analize oswietlenia na drugim zdjeciu. Powinienem chyba dostawic swiatlo wypelniajace zbey ni bylo tak glebokich cieni na szyi i dekolecie. Dobrze kombinuje?
Regards,
Radomir
---
D70 | Sigma 18-50/2.8 EX | Nikkor 50/1.8D | Sigma 70-300 APO II | SB-800 | Transcend 1GB x(ilestam)
chyba nie, byłaby ta plama wtedy jakąś "konkurencją" dla twarzy. Szyja jest nieistotna, niech będzie w cieniu, twarz stanie się wazniejsza (tak ma być). kadrowałbym nieco ciaśniej - obciął tło.
jak byś się na przyszłośc uparł, że chcesz rozjasnić (czasami oczywiście sie powinno i ma to sens) to wystarczy ekran trzymany od dołu. najlepszy jest styropian - taka płyta od ocieplania budynków. Jest sztywna i dobrze sie nią manipuluje nawet jedną ręką. Elastycznym "zawodowym" ekranem robi sie to gorzej.
nie podoba mi sie zdj nr 3.
na minus - lekko rozchylone usta na tych zdjęciach gdzie je widać
ramka - albo na wszystkich zdjęciach, albo na żadnym.
to była krytyka - ale nie jest wcale źle, zdjęcia są OK:
bardzo fajna jedynka (byłaby super gdyby zamknęła usta)
pomysłowa czwórka
dobra dwójka (brak "czegoś" w oczach)
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Jedynka najfajniejsza, bardzo fajnie wyszla. dwojka rowniez, nie podoba mi sie 3 - za zimne jak dla mnie.
D7200
jedynie 4
tylko jedynka moze byc, reszta bez rewelacji, zwlaszcza nieumiejetny retusz cery na 2 i 3, nr 4 mialby sens, gdyby pani byla bez textyliow :P
Mz. jedynka najlepsza.
|N70s| N-50 1,8| N- 18-70 DX| N - 70-300 G VR| Raynox DCR-250 | Kenko Ex. Tube N/AF |
Zaziel - O takie komenatarze lubie ino rozwin o co chodzi z retuszem cery na 2 i 3JZ - Bylo doswietlande dokaldnie styriopanem
Czyli trzeba kombinowac z ustawianiem go tak zeby doswietla wiecej niz mniej. ok
![]()
Regards,
Radomir
---
D70 | Sigma 18-50/2.8 EX | Nikkor 50/1.8D | Sigma 70-300 APO II | SB-800 | Transcend 1GB x(ilestam)
Skontaktuj się z nami