Close

Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 95

Domyślnie

witam

ja ostatnio robiłem małe próby i takie cos strzeliłem.

ring z softem

duze

reflektor zwykły

duze

pozdrawiam Darek
    Ostatnio edytowane przez dzygit ; 17-08-2011 o 23:24

Domyślnie

... i wygląda to obrzydliwie. zupełnie jakby za*uderzyć lampą na wprost. płasko i nijako. świeci się skóra niemiłosiernie.... po co ???

Domyślnie

Do zdjęć beauty/glamour? Są rózne konwencje. Nie wszystkim się podoba to samo.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

oczywiście, ale skrajnie odmienne opinie od swojej rozbudowują światopogląd. dlatego warto rozmawiać

Domyślnie

Swiatło z Ringflasha mozna kochac lub nienawidzieć

Ring flash + octa z jednym rozpraszaczem drugi zdjęty

Domyślnie

witam Dan179 masz może fote twojego ringa lub mógł byś napisać jakiego używasz ja szukam jakiś dodatków do swojego ale nic ciekawego nie widzę.

Darek

Domyślnie

Temat bardzo mnie zainteresował, więc także postanowiłem się pochwalić swoimi efektami i dziś specjalnie do tematu zrobiłem zdjęcie. Na fotografii mój brat, oświetlenie to tylko ringlight - samoróbka. Zdjęcie wywołane z rawa, skorygowany wb i podciągnięty kontrast, żadnych innych ingerencji.
    Ostatnio edytowane przez haradrimm ; 25-08-2011 o 21:51
    D700 + MB-D10 | D100 + MB-D100 | FM2 | N 24-70 2.8 | N 50 1.4 | N 55 2.8 | N 70-200 2.8 | SB-800

Domyślnie

Reeety!

Całkiem o was zapomniałem!!
    A obiecałem że wrzucę jakieś foty z flash ringa Przypomnę że chodzi o samodzielną konstrukcję, którą chwaliłem się TUTAJ. Ale zamiast gadać przechodzę do rzeczy:

Więcej sampli dostępne / będzie dostępne TUTAJ Krótki Tutorial dostępny TUTAJ
    Pozdrawiam
    Fotowator.pl

Domyślnie

Przykłady użycia ringa tylko po to żeby użyć ringa. Czemu akurat zastosowałeś taki rodzaj światła do tych portretów zamiast z normalnych lamp?

Domyślnie

Dokładnie tak jak mówisz - użyłem ringa tylko po to żeby użyć ringa Pokazane sample zostały wykonane po to właśnie aby przekonać się jakich efektów można się po takiej lampie spodziewać i mieć te informacje na przyszłość aby wykorzystać ten efekt przy ew. sesjach. Z tego co pamiętam założyciel posta chciał między innymi aby wrzucać tu fotki z użyciem tego rodzaju światła, nie ma się więc co doktoryzować dlaczego użyłem ringa a nie normalnych lamp.

Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów