Szukaj
Ostatnio edytowane przez dzygit ; 17-08-2011 o 23:24
... i wygląda to obrzydliwie. zupełnie jakby za*uderzyć lampą na wprost. płasko i nijako. świeci się skóra niemiłosiernie.... po co ???
Do zdjęć beauty/glamour? Są rózne konwencje. Nie wszystkim się podoba to samo.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
oczywiście, ale skrajnie odmienne opinie od swojej rozbudowują światopogląd. dlatego warto rozmawiać![]()
Swiatło z Ringflasha mozna kochac lub nienawidzieć
Ring flash + octa z jednym rozpraszaczemdrugi zdjęty
witam Dan179 masz może fote twojego ringa lub mógł byś napisać jakiego używasz ja szukam jakiś dodatków do swojego ale nic ciekawego nie widzę.
Darek
Temat bardzo mnie zainteresował, więc także postanowiłem się pochwalić swoimi efektami i dziś specjalnie do tematu zrobiłem zdjęcie. Na fotografii mój brat, oświetlenie to tylko ringlight - samoróbka. Zdjęcie wywołane z rawa, skorygowany wb i podciągnięty kontrast, żadnych innych ingerencji.
Ostatnio edytowane przez haradrimm ; 25-08-2011 o 21:51
D700 + MB-D10 | D100 + MB-D100 | FM2 | N 24-70 2.8 | N 50 1.4 | N 55 2.8 | N 70-200 2.8 | SB-800
Przykłady użycia ringa tylko po to żeby użyć ringa. Czemu akurat zastosowałeś taki rodzaj światła do tych portretów zamiast z normalnych lamp?
Dokładnie tak jak mówisz - użyłem ringa tylko po to żeby użyć ringaPokazane sample zostały wykonane po to właśnie aby przekonać się jakich efektów można się po takiej lampie spodziewać i mieć te informacje na przyszłość aby wykorzystać ten efekt przy ew. sesjach. Z tego co pamiętam założyciel posta chciał między innymi aby wrzucać tu fotki z użyciem tego rodzaju światła, nie ma się więc co doktoryzować dlaczego użyłem ringa a nie normalnych lamp.
Skontaktuj się z nami