chyba zadzwonie do quantuuma podpytac
Szukaj
chyba zadzwonie do quantuuma podpytac
jak uzyskasz jakies info to sie podziel
aktualnie mam sredni dostep do internetu dlatego odpisuje z opoznieniem, dwa dni temu dostalem takie onfo od quantuma:
Witam,
ten produkt bedzie dostepny za okolo 2 tygodnie, i wtedy tez pojawi sie pelna specyfikacja
To jest potwierdzone ze jest coś takiego? Bo data wypłynięcia linka budziła pewne podejrzenia...cena faktycznie atrakcyjna mocno.
Texz myslalem o dacie ale znalazlem to
http://www.maxmodels.pl/forum_87401_...ng_flash!.html
czyli chyba dostepny byl wczesniej
Ja już wymieniłem korespondencje z tym gościem z MM. Niestety nie wiem co sądzić co tym co on pisze. Mówił, że daje magentowy zafarb, że realna moc to ok 300 WS, nie pamięta jaki ma podział mocy - może 1/16 albo 1/32.
Dla mnie dziwny jest sposób mocowania. Bo wygląda tak, jakby miało to być nasadzane na statyw. A montażu pod aparat na zdjęciach - nie ma. O to go już nie zapytałem.
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 03-04-2011 o 14:05
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
a ja wymienialem korespondencje z lighting rumors i koles byl bardzo zdziwiony i mimo ze utrzymuje kontakt z wszystkimi "chinczykami od blysku" to napisal ze pierwszy raz cos takiego widzi
a ani sklep ani foto-tip nie odpowiedzial na zapytanie o szczegoly (przynajmniej mi)
a jeszce w temacie ringu ale juz nie tego tylko jinbei, to pisalem wczesniej ze zakupilem dodatkowa glowice 400
wiec troche sie pospieszylem bo owszem zamowilem i miala dzialac
ale okazalo sie ze mam zwrot kasy ,bo jednak glowica nie dziala z 1200
podobno dzialaja tylko wersje 1200 a tych nie ma ;(
ale zapytanie poszlo do producenta co i jak i mam dostac odpowiedz
Nie wiem dokładnie jaki masz generator i główki, ale nie można używać słabej główki do mocnego generatora, bo ją po prostu spali. Na odwrót mozna - tzn silną główkę do słabego generatora. Sprawy są ciut bardziej skomplikowane, bo można podłączyć kilka słabszych główek do silniejszego generatora, ale trzeba patrzec na to czy generator jest symetryczny i uważac jaka moc idzie na palnik.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Jjinbei 1200 z fripersa z ringiem 1200
jako ze jest symetryczny, rzeczywiscie 400 mogla by nie wytrzymac
ale dziwi mnie ze 2x600, lub ring 1200 i 600 tez nie zadziala
bede musial po prostu kupic 2x1200 tylko na nie trzeba czekac pare tygodni ;(
nie wiem jak w chinczykach (jest szansa ze podobnie) ale bywa ze stosuje sie 1 palnik do lamp o roznej mocy. Wiec kto wie moze by dzialalo dluzej niz tylko na 1 strzal :]
Studio fotograficzne Photomatic w Białymstoku - zapraszam
Skontaktuj się z nami