No cóż mój pierwszy post.
Taki motylek. ; ) Zapraszam do komentowania i oceniania.
Uploaded with ImageShack.us
Szukaj
No cóż mój pierwszy post.
Taki motylek. ; ) Zapraszam do komentowania i oceniania.
Uploaded with ImageShack.us
Ostatnio edytowane przez 14nastka ; 20-02-2011 o 10:54
Kadrowo - do wywalenia dolna gałązka i przycięcie z góry tego niebieskiego.
Światło - chyba nie najlepsza pora na zdjęcie
Ostrości jak i samej jakości zdjęciu brakuje bardzo dużo. Próbuj dalej. Tutaj niestety, ale zdecydowanie NIE
Nikon D7200 | D90 + MB-D80 | T11-16 2.8 | N35 1.8G | N18-105 3.5-5.6 | T90 2.8 Macro | T70-200 2.8 | SB-900 | YN-560 III
Nieostry motyl w ostrym słońcu, kadrowo też leży. Sporo nauki przed Tobą![]()
Jeśli autorka rzeczywiście ma 13 lat, to i tak nieźle zadebiutowała. Ciekawe jakie wy robilście fotki, gdy mieliście 13 lat.
Kadrowanie można poprawić, można użyć stempla, można poprawić kontrasty, można wyostrzyć i to zdjęcie z kompakta zapewne będzie wyglądało lepiej, niż teraz wygląda. Ideałem oczywiście nie jest, ale na idealne zdjęcia autorka ma jeszcze duuuużo czasu. Ważne, żeby się nie zniechęciła.![]()
Jacek
Kadrowo nie jest tak tragicznie, gorzej nieco z obróbką. Jedyny problem to ostre słońce, co można nieco zniwelować w obróbce. Gałązki też można sie pozbyć:
Oczywiście musiałbym mieć oryginalny rozmiar, niewiele się zrobi tutaj.
Jednak nie można oczekiwać cudu. Kompakty niestety nie za bardzo sobie radzą z takim zbliżeniem, szczególnie z tłem. Wiem coś o tym, taki sam zaszumiony bokeh miałem na swoich starych kompaktach. Oczywiście są mistrzowie potrafiący kompaktami robić cudne makro (chociażby znany nam na forum Paweł Bieniewski). Ale tutaj też trzeba mieć odpowiednie warunki pogodowe i oświetleniowe.
Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB
Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB
Skontaktuj się z nami