Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mjstudio Zobacz posta
    pisałeś że wymieniłeś baterie i 4 100% naładowane zmieniłeś na 4 50% naładowane...na moje jedna z tych na 100% naładowanych baterii jest walnięta...
    też na początku przyjmowałem taką opcje, ale wydaje mi się, że autor jedną z pierwszych rzeczy jaką zrobił to sprawdził Aku
    Autorze?
    How much can you know about yourself if you've never been in a fight?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mjstudio Zobacz posta
    pisałeś że wymieniłeś baterie i 4 100% naładowane zmieniłeś na 4 50% naładowane...na moje jedna z tych na 100% naładowanych baterii jest walnięta...
    Niemożliwe Bo wszystkie były sprawdzane + wszystkie działają w sabinach
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mateo912 Zobacz posta
    Niemożliwe Bo wszystkie były sprawdzane + wszystkie działają w sabinach
    To nie całkiem jest miarodajne - mam np. akumulatory Sony, które świetnie działają w SB-800, dobrze się ładują, natomiast SB-900 na nich po prostu nie chce działać - w najlepszym razie zrobi kilkanaście zdjęć i pokazuje rozładowanie baterii. A najczęściej odmawia współpracy od razu po włożeniu tych baterii. I nie mam pojęcia, czemu.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

U mnie np Sony z SB-900 działają idealnie. Może to nie kwestia firmy ale partii akumulatorów...

Domyślnie

Sprawdź akku osobno. Kilka ładowarek daje taką opcję - BC 700, 900.
    To, że komplet akku przez jakiś czas działa to nie dowód na to, że jakies z ogniw nie jest walniete. Mi z 8 sanyo 1 szt padła, z 4 panasonicow tez 1 padła, 8 eneloopów chodzi, ale je mam najkrócej (rok)
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    8 eneloopów chodzi, ale je mam najkrócej (rok)
    Obrosły już w legendę te eneloopy, ale coś w tym jest.
    Odkąd używam tylko eneloopów - zarówno w MB-D10, jak i w SB900 - nie wiem, co to problem z akumulatorkami.
    D700, D300 + MB-D10, N 14-24/2.8, N 35/2, N 50/1.4g, N 70-200/2.8 vrI N SB-900, S EF-500 DG SUPER, Mf 055xprob + 804rc2, Lowepro SR D550 AW

Domyślnie

Ja tylko napisałem, że do tej pory (przez rok, to krótko, panasoniki mam z 10 lat) ogniwo eneloop mi nie padło. Ale wcale nie podchodzę do eneloopów tak bezkrytycznie. One się jednak też samorozładowuja i to mocniej niż mówi reklama. Przynajmniej jakos u mnie tak to wychodzi.
    Po 2 miesiącach leżenia naładowanego w pełni i nie używanego eneloopa jego doładowanie trwa długo. Czyli się rozładowują.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Ja tylko napisałem, że do tej pory (przez rok, to krótko, panasoniki mam z 10 lat) ogniwo eneloop mi nie padło. Ale wcale nie podchodzę do eneloopów tak bezkrytycznie. One się jednak też samorozładowuja i to mocniej niż mówi reklama. Przynajmniej jakos u mnie tak to wychodzi.
    Po 2 miesiącach leżenia naładowanego w pełni i nie używanego eneloopa jego doładowanie trwa długo. Czyli się rozładowują.
    Mogę to tylko potwierdzić. Po trzech miesiącach mają może z 60-70% pierwotnej energii. Ale i tak je sobie chwalę.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Sprawdź akku osobno. Kilka ładowarek daje taką opcję - BC 700
    Mam i sprawdzałem wielokrotnie.
    Nie i już. Nie pracują z SB-900. Ciekawy przypadek.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

od roku mam 2 x 8szt enelopy i nie ma zadnych problemów,,, miałem 8szt x VARTA,, i sie okazało ze 1 miał słabrze napiecie i w gripie działały,,,, ale nie dawało sie zrobic zdjecia,,, wyskakiwał bład i sie aparat blokował

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów