Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20
    Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Milego ogladania zycze, wiekszosc robiona na F2.8 (Exif-y zachowane) puszka D700.

i bonusy "makro"

Domyślnie

Dzięki za sample. Co prawda bez exifów, ale widać co trzeba. Faktycznie fajne szkiełko o przyjemnym bokehu, o coś takiego mi właśnie chodzi. Przyjrzę się mu bliżej.
    to be a rock and not to roll

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Hmm..., nie wiem co sie stalo z EXIF-ami, ale jedynie 2 zdjecia nie sa na F2.8. Zdjecie z portu (f 7.1) i "makro" z owadem (F reszta to F2.8 i skrajne ogniskowe, albo 70mm albo 35mm.

Domyślnie

Ja nabyłem to szkło kilka tygodni temu i od tego czasu wszystki zachwalam. Po przesiadce z 50/1,8 po prostu rewelacja. Optycznie nie gorszy, o ładniejszym rozmyciu nieostrości. Świetna jakość wykonania. Udało mi się nabyć egzemplarz z ostatnich lat produkcji i choć nie kosztował mało (1300), to jestem z niego w pełni zadowolony. Polecam!
    D850 | D780 | N80 | S 24-105/4 | N24-85 3,5-4,5 VR | N28-105 3,5-4,5 | N 50 1,4D | N 85 1,8G | T 17-35 2,8-4 | S C100-400/5-6,3 | SB-600 | SB-800

Domyślnie

Z wyżej wymienionych tylko Tampon 28-75 w wersji na wiertarkę

Domyślnie Jasny zoom do DX

To jeszcze pytanie - jak przy Nikkorze 35-70 f/2.8D wypada wersja bez "D"?

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drdln Zobacz posta
    To jeszcze pytanie - jak przy Nikkorze 35-70 f/2.8D wypada wersja bez "D"?
    Wielokrotnie na roznych forach czytalem, ze szczegolnie uzytkownicy DX-owych puszek mieli problemy z wersja bez "D". Co nie oznacza, ze wersja z "D" nie jest pozbawiona niebezpiecznych przypadlosci. Obie wersje maja tendencje do wyciekajacego kleju w pewnej grupie soczewek. Przejawia sie to jako dziwny nalot, przypominajacy troche grzybka. Widac to podczas dokladnego ogladania obiektywu od "dupki". Przypadlosc ta jest o tyle upirdliwa, ze powoduje powazny spadek kontrastu i wedlug serwisu, soczewek tych nie da sie rozkrecic (faktycznie sa sklejane - stad wyciek kleju) i nalezy wymienic cala grupe. Dobry magik od soczewek daje jednak rade

Domyślnie Jasny zoom do DX

Dzięki serdeczne Photoartbox, bardzo mi pomogłeś w tym wątku

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drdln Zobacz posta
    Dzięki serdeczne Photoartbox, bardzo mi pomogłeś w tym wątku
    Prosze bardzo, polecam sie na przyszlosc

Domyślnie

to moze cos wezej?
    Tokina 50-135 badz Sigma 50-150?