Szukaj
Jak na mój gust, to dół za jasny jest, szczególnie woda.... to mi nie pasuje.
Tak,dół ,deko,za jasny...Lekko przestawiłbym kadr...latarnia w lewo... i w pionie..Czemu 50/50..?
Ostatnio edytowane przez borregaard ; 19-02-2011 o 03:35
Pozdrawiam
Andrzej.
No nie do konca jest 50/50 ale blisko
strzelalem stojac ze statywem na jedynym kamieniu w okolicy na ktorym dalo sie stac, inaczej musialbym sie zanuzyc po pas w wodzie ryzykujac zalanie sprzetu bo fale byly dosc agresywne, wiec poniekad kadr wymuszony przez nature a b chcialem miec na zdjeciu ten kamien w pd.
co do jasnosci dolu to macie racje, choc jest naprawde delikatnie za jasny
dziekuje za odwiedziny i zapraszam innych, przyjme kazda krytyke, bo mam duzy dystans do siebie
pozdrawiam
Wodery Mirku, wodery polecamCo do zdjecia-pelna zgoda z przedpiscami.
dla mnie doskonałe. odjąłbym nieco kolorku dla klimatu.
lighthouse, albo house of light i na bogów, nie odmieniaj angielskich wyrazów, bo szkliwo z zębów całkiem zetrę. Zdjęcie ładne.
Pozdrawiam
Janusz
tutaj w zasadzie nie bardzo jest co krytykować, zdjecie bardzo udane z dobrą kompozycją i kolorystyką.
uwagi o jasniejszych/ciemniejszych partiach są raczej subiektywne niz obiektywne, bo zdjecie jest dobrze naswietlone.
Podobnież czy latarnia ma byc 2 cm w lewo, czy 3,4 cm w prawo, czy w pionie czy w skosie.
Ja np w ogóle zamiast tej latarni wolałbym Angelinę Jolie...w poziomie.
Pewnie mozna by sie podobnie spierac np czy nie warto by bardziej zróznicowac koloru nieba i wody, ale jest to raczej dyskusja czy lepsza pomidorowa czy flaki.
Ogólnie zdjecie jako całość jest mz konsekwentnie zamkniętym obrazem, bez potrzeby specyficznej ingerencji.
I'm not always right, but I'm never wrong...
jest delikatnie i kadrowo bardzo dobrze , przyjemnie!
dziekuje wszystkim za komentarze, bardzo mi przykro z powodu szkliwa kolegi fushiro - popelnilem gafe nieswiadomie, obiecuje wiecej nie popelnic, przynajmniej w wyrazie lighthouse :P
przeanalizowawszy jeszcze raz kadr i kolorystyke doszedlem do czegos takiego:
p.s. nie chcialem zakladac nowego watka z przekadrowanym zdjeciem, jezeli znow walnolem gafe przpraszam
pozdrowiwszy, podziekowal![]()
Skontaktuj się z nami