Kurczę, jak on to zrobił?
Klasyczna figura niemożliwa i całe nagranie pewnie opiera się na jakimś tricku, optycznym złudzeniu przy filmowaniu...ale jak?
Widzę tylko, że cienie mi nie pasują ale nie mogę dojść sedna.
Szukaj
Kurczę, jak on to zrobił?
Klasyczna figura niemożliwa i całe nagranie pewnie opiera się na jakimś tricku, optycznym złudzeniu przy filmowaniu...ale jak?
Widzę tylko, że cienie mi nie pasują ale nie mogę dojść sedna.
pozdrawiam, Wojtek
Zwróć uwagę jak koło 1:15 ginie lewy róg platformy i nie jest to cień. Moim zdaniem wygenerowane na komputerze i tyle, ale efekt fajny.
Perpetum mobile![]()
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
Sama platforma to render.
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
to gdzie sie woda leje leży na podłodze i jak koles wlewa wode to ona płynie po podłodze, widac to jak bykzwlaszcza jak koleś sie przemieszcza i rzuca cień na całą konstrukcje
to widac wtedy ktora czesc kostrukcji jest postawiona do pionu (bo na niej robi sie cien bo ją zasłania) a która lezy na podłodze (na niej sie cien nie robi) i tyle... złudzenie... odpowiednia perspektywa
![]()
Moze to cos wyjasni
Nikon http://greg77.com/
A ma moze ktos fotke modelu fontanny Herona z Aleksandrii, ktora znajduje sie w centrum Kopernika?
Coolpix 4500 / D7100 + N17-55 + N35 + N55-200VR + SB-700
Skontaktuj się z nami