Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie parasolka mocowanie

Dzien dobry!
    Zastanawiam sie nad kupnem parasolki tj. zestawu reporterskiego, do swojej lampy sb-900.
    Znalazlem na allegro duzo ofert np. ta:
    http://allegro.pl/zestaw-reporterski...444177181.html

Czy moglbym was poprosic, czy to mocowanie standardowe, o ktorym pisze autor aukcji, jest dobre do lampy z aparatu, czy faktycznie to jest do lamp studyjnych.
    Jesli szukac parasolki do lampy, to czy mam szukac jakiejs specjalnej aukcji, ze specjalnym mocowaniem?

Domyślnie

Do lampy błyskowej się oczywiście nadaje. Przy czym ja bym polecał zakup takiego: Link
    Jakościowo, to ta sama półka, ale ten ma dwie końcówki z gwintami. Możesz do tego przykręcić podstawkę do lampy, wyzwalacz, itp.

Oprócz tego zwróć uwagę, że parasolki w zestawie są raczej niewielkie. Lepsze byłyby o rozmiarze 90-110.
    Z6II|FTZII|N10-24|N14-24|N35|N24-70|N105VR|N70-200VRII|TC-14EIII|TC-17EII|SB800|YN-685|YN-460II|YN-622N-TX|YN-622N|YN RF-602|YN RF-603
    Było: D700+MB-D10|D200+MB-D200|

Oszczędny w słowach Awatar dominicus
    Miasto
    Warszawa/Brwinów

Domyślnie

Mam ten zestaw tylko w wersji z jedna parasolką (83 cm). Ogólnie jest ok, ale jak będę kupował drugi to pomyślę o uchwycie do którego link podano wyżej. Optymalny rozmiar parasolki to 90 cm.

Domyślnie

Do jednej lampy to parasolka 110 cm jest za duża. W końcu to lampa reporterska, a nie studyjna. Do jednej to maks 60 cm. Przy tak dużej parasolce trzeba ją będzie podstawiać bardzo blisko. Pod dwie lampy to ok.
    D, F, Xmm/xx, Już sam się gubię w tym wszystkim.

Domyślnie

Panowie jedno pytanko . Nie ma czegoś mądrzejszego od tego rozwiązania . Chodzi mi przede wszystkim o o sam uchwyt na lampę . Według mnie te wszystkie wymysły z allegro to kicha straszna .W jednym który miałem rozwaliłem gwint ściskający stopkę lampy w innym rozwiązaniu uchwyt zniszczył mi stopkę lampy ( zatrzask) i musiałem zapłacić z naprawę 270 zł ( brawa dla serwisu nikona - cena super promocyjna za wymianę elementu wielkości 3 mm ).
    D600+D300+ N24-70 2.8 - marzenie spełnione,N70-200 2,8 VRII - kolejne marzenie spełnione S10-20 3,5+S85 1,4+N35 1,8 + SB600+SB800+SB900+HOYA SLIM polar+parasolki,statywy,radioodpalacze....itp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomik34 Zobacz posta
    Panowie jedno pytanko . Nie ma czegoś mądrzejszego od tego rozwiązania . Chodzi mi przede wszystkim o o sam uchwyt na lampę . Według mnie te wszystkie wymysły z allegro to kicha straszna .W jednym który miałem rozwaliłem gwint ściskający stopkę lampy w innym rozwiązaniu uchwyt zniszczył mi stopkę lampy ( zatrzask) i musiałem zapłacić z naprawę 270 zł ( brawa dla serwisu nikona - cena super promocyjna za wymianę elementu wielkości 3 mm ).
    "Lepsze" uchwyty mają odkręcane mocowanie lampy i możesz tam nakręcić bezpośrednio odbiornik czy podstawkę pod lampę. Me_how podał nawet linka do przykładowego uchwytu.
    Ostatnio edytowane przez adolfik9501 ; 19-02-2011 o 12:57 Powód: Wielbłąd merytoryczny ;)
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

Czy wie ktoś pod jaką nazwą znaleźć taki przedmiot na ebay? Chodzi mi dokładnie o 4 lampy. Mocowanie statywowe może być inne.

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com...9321f2e000.jpg

Domyślnie

4/four/quad hot shoe mount adapter ?
    ---
    Oper

Uprawnienia umieszczania postów