Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Wierzba.

Domyślnie Wierzba.

Witam.

Z zimowo-wiosennego pleneru sprzed tygodnia.

Zapraszam.

1. Uploaded with ImageShack.us

Przyciąłem ,ale i tak tam wrócę

2. Uploaded with ImageShack.us
    Ostatnio edytowane przez Pablo 77 ; 15-02-2011 o 22:41
    D4s/D500/ 2xS 10-20/ N 70-200 2.8 FL/ N 200-500 5.6/Pentacon 50 1.8 / Helios 58 -2 /Manfrotto 055 XPRO3/Lee filters

Domyślnie

Nie do konca przekonuje mnie kadr, a raczej jego pierwszy plan... bo sama miejscowka i warunki jakie wtedy miales zasluguja na uwage i ... nie ukrywam, podoba mi sie
    Ładnie sie dzieje ... od polowy kadru w zwyż... ciekawe tereny
    www.hubertleszczynski.com
    --------------------------------------
    F_A_C_E_B_O_O_K

Domyślnie

Niby wszystko ok ale jak dla mnie dół kadru trochę przyciemny.
    || D750 + MB-D16 || D300s + MB-D10 || D80 + MB-D80 || F601 || N50mm f1.8 || S85 f1.4 || T12-24 f4 || N17-55 f2.8 || N24-120 f4 || S70-200mm f2.8 || SB910 || SD9 || S PZ42x ||

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hoobie Zobacz posta
    Nie do konca przekonuje mnie kadr, a raczej jego pierwszy plan... bo sama miejscowka i warunki jakie wtedy miales zasluguja na uwage i ... nie ukrywam, podoba mi sie
    Trafnie ujął to Hubert
    Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D

Domyślnie

Nie wiem czy Paweł tu nie zrobił celowego zabiegu, może niebo nie sprzyjało?

Domyślnie

Myślisz że samo przycięcie dość sporej ilości dołu coś zmieni?

Tu ogniskowa 135mm.

Jacku niebo było takie

http://www.forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=172111

To właśnie te chmurki dały światłocień i powiem szczerze,że pierwszy plan zrobiłem jaśniejszy,ale to już nie to.
    Ostatnio edytowane przez Pablo 77 ; 15-02-2011 o 22:25
    D4s/D500/ 2xS 10-20/ N 70-200 2.8 FL/ N 200-500 5.6/Pentacon 50 1.8 / Helios 58 -2 /Manfrotto 055 XPRO3/Lee filters

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pablo 77 Zobacz posta
    Myślisz że samo przycięcie dość sporej ilości dołu coś zmieni?

Tu ogniskowa 135mm.
    Wiesz, sprobowac zawsze mozna Ciachnac do "panoramy" i przyrzec sie temu z bliska... Ciezko cos powiedziec, bo to Ty byles na miejscu i wiesz jakie warunki panowaly. Osobiscie staralbym sie wyzej kadrowac, choc wiem, ze to mogloby wiazac sie uwzglednieniem nieba i moze innych "przeszkadzajek". Ladna gra światłocieni swoje robi...
    A moze masz cos z dluzszej ogniskowej?
    Na chwile obecna nie sadze, aby taka ilosc "podlogi" cos wnosila do tego zdjecia Ale to tylko moj odbior i moze inni widza to inaczej?
    F_A_C_E_B_O_O_K

Domyślnie

Wiesz, sprobowac zawsze mozna Ciachnac do "panoramy" i przyrzec sie temu z bliska... Ciezko cos powiedziec, bo to Ty byles na miejscu i wiesz jakie warunki panowaly. Osobiscie staralbym sie wyzej kadrowac, choc wiem, ze to mogloby wiazac sie uwzglednieniem nieba i moze innych "przeszkadzajek". Ladna gra światłocieni swoje robi...
    A moze masz cos z dluzszej ogniskowej?
    Na chwile obecna nie sadze, aby taka ilosc "podlogi" cos wnosila do tego zdjecia Ale to tylko moj odbior i moze inni widza to inaczej?
    Miałem na celu pokazać to bez nieba i naprawdę wyżej kadrować już nie można było.
    Może i większe zbliżenie dałoby inny rezultat.
    Muszę zerknąć czy mam coś z większej ogniskowej.

Dzięki za konkretny i szczery komentarz.

Przecież o to chodzi bo cały czas się uczymy

Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pablo 77 Zobacz posta
    Miałem na celu pokazać to bez nieba i naprawdę wyżej kadrować już nie można było.
    Może i większe zbliżenie dałoby inny rezultat.
    Muszę zerknąć czy mam coś z większej ogniskowej.

Dzięki za konkretny i szczery komentarz.

Przecież o to chodzi bo cały czas się uczymy

Pozdrawiam
    Nie ma za co dziekowac, cala przyjemnosc po mojej stronie
    Poczekam cierpliwie - moze faktycznie uda Ci sie znalezc jakies ciekawe ujecie... A jak nie, to...
    ... bedziesz mial pretekst, aby wrocic na to miejsce... moze trafia sie jeszcze ciekawsze warunki?
    Who knows?

Pozdrawiam serdecznie!
    F_A_C_E_B_O_O_K

Domyślnie

Przyciąłem ,ale i tak tam wrócę
    tak coś czuję, że efekt przycięcia nie za bardzo Cię uradował
    Ja mam też mieszane uczucia, chyba jest jeszcze gorzej w tym jamniczku, brakuje przestrzeni.
    Te miejsce ma ma swoja magię ale z niebem i chyba bym z nieba nie rezygnował

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów