Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Domyślnie Gile - oni i one

Gile zupełnie dzikie, bardzo płochliwe, choć karmnikowe (karmnik leśny). Zupełne przeciwieństwo tych, pokazanych ostatnio przeze mnie na forum (gile miejskie). Zadziorne i kłótliwe. Ciągle mają "na pieńku" z sikorkami.
    1.

2.

3.

4.
    Pozdrawiam. Krzysiek

Domyślnie

3 i 4 najlepsze.
    D....,TC-14II

Domyślnie

Najlepsza 3 a na 4 coś dziwnie za pozował (wystraszył się dźwięku migawki?)

Domyślnie

3 lata temu też miałem karmnik leśny ale gil nie zajrzał, pomimo, iż całe ich stadka nierzadko widywałem w pobliżu. Bardzo ładne zdjęcia i jak zwykle u Ciebie - subtelnie delikatne Gdybym miał wybierać, sięgnąłbym po 3-kę
    D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
    Waldemar Woźniak www.waldemarwozniak.pl
    l
    http://wld-art.pl

Domyślnie

1 i 2 robione w ostrym słońcu a na 4 tak zapozował - bo na każdy podejrzany dla nich dźwięk "stawały w słupka". Przy karmniku nie można było pstrykać od razu - trzeba było poczekać aż zaczną pałaszować i wtedy w tym amoku zapominały o całym bożym świecie.
    Pozdrawiam. Krzysiek

Domyślnie

Mnie za to urzekło zdjecie 2. widać ruch. A pozostałe wyglądają jak wypchane
    D300s N18-200VRII N35/1.8 S8fish SB-900
    Pro Patria Semper

Domyślnie

3 - eeech buduję karmik, bo z podejścia nie da rady zrobić takich zdjęć
    D3300S, parę N i jestem amatorem
    http://razza.fmix.pl

Domyślnie

He he - Pablope - trudno się z Tobą nie zgodzić - ale ja rzekłbym raczej, że wyglądają jak napchane - bo takie rzeczywiście były.
    Pozdrawiam. Krzysiek

Domyślnie

Mariusz - buduj koniecznie. W zimie jest dużo radochy z obserwowania i fotografowania ptaszyn. Ale taki karmnik to też obowiązki - jak już raz zaczniesz karmić to nie możesz przestać do końca zimy. Dlatego to musi by przemyślana decyzja. Świetnie sprawdza się karmnik tubowy - zrobiony w moim przypadku z dłuuuugiej rury PCV (własna konstrukcja). Jak zasypię różnym ziarnem to ptaszyny mają wyżerki na tydzień.
    Pozdrawiam. Krzysiek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez joksic Zobacz posta
    ... Ale taki karmnik to też obowiązki - jak już raz zaczniesz karmić to nie możesz przestać do końca zimy. Dlatego to musi by przemyślana decyzja. Świetnie sprawdza się karmnik tubowy - zrobiony w moim przypadku z dłuuuugiej rury PCV (własna konstrukcja). Jak zasypię różnym ziarnem to ptaszyny mają wyżerki na tydzień.
    Świetnie, że o tym wspomniałeś. Zdjęcia to jedno, odpowiedzialność to drugie i najważniejsze. Pomysł z rurą podoba mi się U mnie w ogrodowym karmniku latające towarzystwo zjada przez okres zimowy (grudzień - marzec) około 100 kg ziarna (kupuję mieszanki w 25 kg workach). Uwielbiam je podglądać przez okno
    D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
    Waldemar Woźniak www.waldemarwozniak.pl
    l
    http://wld-art.pl

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów