Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Panorama tatrzańska + pytania

Witam. Pytania mam trzy.

Pierwsze, to ogólna i zwykła tutaj prośba o KONKRETNE wskazanie, co można zrobić lepiej.

Dwa kolejne są szczegółowe:

1) Gdzie ucięlibyście prawą stronę?
    2) Czy macie pojęcie skąd się wzięło to przyciemnienie lasu widoczne nad białą krawędzią szlaku na przełęcz pod Kopą (na dole, trochę po lewej)?

Zaznaczam, że nic nie grzebałem w tym miejscu z obróbką i że każde ze zdjęć składających się na panoramę ma w tym miejscu to samo. Nie pamiętam jakie były warunki, gdy je robiłem.

Dziękuję.

DUŻA WERSJA
    Pozdrawiam!

Domyślnie

Specjalistą nie jestem, ale z prawej bym nie ciął, a raczej jeszcze dalej pociągnął - żeby uciąć za tym następnym szczytem. Wcześniejsze cięcie by zlikwidowało fajne dalekie plany.

Domyślnie

Cześć,

Zależy co chcesz pokazać na panoramce. Jeśli same Czerwone Wierchy z kawałkiem Tatr Zachodnich to ja bym ciął do najniższych punktów na przełęczach po prawo i lewo. Jeśli chciałbyś pojechać w prawo to trzeba by cały Giewont objąć, ale wtedy to by trochę za mało góry i dołu było (ze wskazaniem na dół).
    Tak ja bym to widział.

Domyślnie

Nic nie tnij i nic nie ruszaj, jest bardzo dobrze. Z początku myślałem o wzmocnieniu nieba, ale spokojnie może zostać jak teraz.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Też uważam że jest świetnie i tak bym zostawił.
    podpis niezgodny z regulaminem forum

Domyślnie

Bardzo fajne, nic bym nie ciął, choć brakuje mi trochę dołu.

Domyślnie

Kadrowo jak dla mnie jest ok. Ja też bym nic tu nie ucinał.
    A ciemniejsze fragmenty lasu może z powodu mniejszej ilości światła docierającego do tych partii.
    Matryca ma swoją elastyczność . Natomiast można to skorygować w postprocesie .

Uprawnienia umieszczania postów