Ciemnica!
Szukaj
Ciemnica!
NIKON D3, D80, N 24-70 F2.8, N 50 F1.8, N 70-300 VR, SB-800
[email protected]
Ciemno mało Iwony i Karola.
D90 , N18-105 , V58 1.4 , N50/1.8 AF, SB700 , miłość do przyrody.
Fajnie, że się wam podoba, oraz że się wam nie podoba. Ja nie mam problemu z tym że jest ciemno, więc nie odbieram tego jako zarzut. Również jako zarzut nie traktuję tego że ostatnie kolorowe zdjęcie nie pasuje dla reszty. Jak słusznie Iza zauważyła, zdjęcia które wrzucam na forum są tylko wybranymi przeze mnie zdjęciami, które chcę pokazać wam fotografom. Ludziom, którzy widzieli w swoim życiu już wiele, wiele zdjęć. Staram się szanować wasz czas i pokazywać jedynie to co mi samemu wydaje się wartym zobaczenia chociaż raz. Jeżeli ktoś chce oceniać materiał całościowo, musi to robić oglądając go na blogu. Zdarza się jednak, że nawet tam nie pokazuję materiału jako zwartą wyselekcjonowaną całość a jedynie ulubione zdjęcia. Po przejrzeniu całości materiału który oddałem młodym stwierdzam, że na forum trafiły właśnie te najciemniejsze foty. Mnie one kręcą, więc dzielę się nimi z wami.
Oczywiście masz prawo pisać co chcesz ale na przykładzie Twojego wpisu nasunęła mi się taka myśl; patrzysz na zdjęcia i sobie myślisz - kurcze coś w nich musi być skoro są a przecież nie pokazuje ich niewiadomo kto..., i wracasz i szukasz i tak kilka razy... mam wrażenie, że swoim wpisem nieźle kokietujesz.
red light, dark room...
Amadeuszu, który kryjesz się za słodkim avatarem -co chciałeś osiągnąć swoim wpisem?
nic
Mogłabym kokietować, umiem to. Tylko po co w tej konkretnej sytuacji, na takim forum miałabym to niby robić? Broń Boże również nie podrywam Wojtka. Natomiast doceniam jego zdjęcia. Są reportaże Wojtka, które porywały mnie bardziej, owszem, ale nie patrzę na te zdjęcia przez pryzmat innych. Obejrzałam całą historię na blogu, żeby sprawdzić, jak została opowiedziana. I widzę, że po pierwsze mamy z Wojtkiem tych samych mistrzów, po drugie - Wojtkowi udaje się ich słowa przełożyć na zdjęcia.
Nie oceniam tu obróbki. Patrzę, czy zdjęcie jest dla mnie fotograficznie ciekawe. Tę cenną lekcję wyniosłam dzięki sezonowi 2010 i kilku osobom, które nauczyły mnie patrzeć.
Usunięto nieregulaminowy wpis. Zachęcam: http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=72527
Hmm, kokieteria na forum fotograficznym...? Czemu nie?
Ale nawiązując do słów Izy i Amadeusza(z pominięciem kokieterii), to prawda, że zdjęcia, które wybrał Wojtek sprawiają, że się do nich wraca, by jeszcze raz zerknąć (a przynajmniej ja tak zrobiłam) i co ciekawsze, za każdym razem znajduje się w nich coś nowego zwracającego uwagę. Może dzięki właśnie takim zdjęciom i ja nauczę sie inaczej patrzeć. (czego bym bardzo chciała). Pozdrawiam.
No cóż, podzielę opinię wielu i powiem: za dużo czarnego jak dla mnie.
Jak zawsze wysoki poziom, zdjęcia super - podoba się!
bardzo szanuje Wojtka i strasznie podobaja mi się jego zdjęciaale tym razem moim skromnym amatorskim zdaniem napiszę że ten repo odstaje wiele od wcześniejszych .
Wiem że czasem sie nie da![]()
D3S / D700 / 14-24 2,8 / 24-70 2,8 / 70-200 2,8 / 35 1,4 / 85 1,4 / SB-800 / SB-900 / NEC PA 271W / i inne takie....
Skontaktuj się z nami