Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Liturgia

Domyślnie Liturgia

Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacekz40 Zobacz posta
    wpkx a Ty robisz za księdza...
    jacekz40 a Ty piszesz niezwykle merytoryczne posty...
    Snoblesse oblige:

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Przepraszam ja tylko pytam, bo nie wiem czy dobrze odczytałem tytuł i przesłanie zdjęcia, chciałbym mieć pewność zanim komuś nawrzucam i napiszę coś brzydkiego

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacekz40 Zobacz posta
    Przepraszam ja tylko pytam, bo nie wiem czy dobrze odczytałem tytuł i przesłanie zdjęcia, chciałbym mieć pewność zanim komuś nawrzucam i napiszę coś brzydkiego
    Przepraszasz i uważasz, że przez to będziesz potem miał prawo napisać coś brzydkiego - ciekawa interpretacja regulaminu. Zobaczymy, co dalej...
    A pytanie powinno mieć na końcu pytajnik, nie trzykropek. Tego uczą w szkołach podstawowych.
    Jest możliwe, że FHR Ci to potwierdzi.
    Snoblesse oblige:

Domyślnie

Po prostu świetne.

Nie będę się rozpisywał na temat wykonania, skojarzenia i innych technicznych bzdetów.

To zdjęcie jest dla mnie dobitnym przykładem na Twoją inteligencję w fotografii.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    A czego oczekiwałeś ??

Wikipedia: "Liturgia - obrządek eucharystyczny, czyli forma sprawowania mszy świętej"
    Interpretacja Jacka jak najbardziej trafna dla przeciętnego zjadacza chleba (włączjąc mnie) - cień ewidentnie kojarzy się z Księdzem.
    Innych refleksji i artystycznych doznań nie odnotowałem
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartekkw Zobacz posta
    Wikipedia: "Liturgia - obrządek eucharystyczny, czyli forma sprawowania mszy świętej"
    Interpretacja Jacka jak najbardziej trafna dla przeciętnego zjadacza chleba (włączjąc mnie) - cień ewidentnie kojarzy się z Księdzem.
    Liturgia (gr. λειτουργια – działanie na rzecz ludu) – w starożytnej Grecji działania konkretnej osoby lub społeczności na rzecz obywateli...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Liturgia (gr. λειτουργια – działanie na rzecz ludu) – w starożytnej Grecji działania konkretnej osoby lub społeczności na rzecz obywateli...
    Odniosłem się do pojęcia liturgii chrześcijańskiej Marcinie.
    No chyba że Autor miał na myśli działania swojej osoby na rzecz społeczności forumowej - ale to chyba nadinterpretacja
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

A czego oczekiwałeś ??

Odniosłem się do pojęcia liturgii chrześcijańskiej Marcinie.
    No chyba że Autor miał na myśli działania swojej osoby na rzecz społeczności forumowej - ale to chyba nadinterpretacja
    Kolejne merytoryczne posty, "dotyczące" zdjęcia.

Skoro zadałeś sobie po raz enty trud napisania czegoś złośliwego pod moim adresem, to Twój cytat ma dosyć krótkie nogi.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Liturgia:
    "Z kolei Grecy mianem tym określali czynności związane z uroczystościami religijnymi, np. z kultem Dionizosa i Apollina."
    A także:
    "Ostatecznie słowem „liturgia” zaczęto określać czynności związane z oddawaniem czci bóstwu."

Ale:
    "Błogosławieni ubodzy w duchu, albowiem do nich należy Królestwo Niebieskie."
    Snoblesse oblige:

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów