Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: problem z cs5

Domyślnie problem z cs5

mam problem z photoshop cs5, mam nik hdr ktory dziala tylko w 32bitach, nie moge zdjecia obrobionego w zaden sposob zapisac jako jpg,
    problem w tym ze jezeli zmienie na 8 czy 16 bitow to zmienia sie calkowicie kolorystyka,
    wie ktos z was jak to ugrysc?
    Kilka aparatow, dronow, gimbali i takie tam...

Domyślnie

i jeszcze jedna rzecz, dlaczego nik hdr automatycznie zmienia sie w warstwe background, mozna to jakos wylaczyc?
    Kilka aparatow, dronow, gimbali i takie tam...

Domyślnie

A nie ma w tym NIKu jakiegoś narzędzia do konwersji pomiędzy 32 a 16/8 bitami z możliwością ustawienia balansu świateł/cieni i metody konwersji? Bo to, że przy prostym przeliczeniu dynamika zawsze się spłaszczy, jest zupełnie normalne. Jeśli nie ma, być może da się te 32 bity otworzyć w Szopie i użyć jego narządu.
    I'm one of those bad things that happen to good people

Domyślnie

Nie dasz rady zapisać jako 32-bitowy, bo jpegi są tylko 8-bitowe, czyli musisz zmienić na 8-bit.

Domyślnie

Zmień na 8-bit i będzie git

Domyślnie

Tutaj chodzi o 32bitowa wersje NIKa a nie 32bitowy RAW, z tego co wiem do niedawna nie bylo 64bit wersji NIKa, ale moze sie to zmienilo. Chodzi zapewne o to, ze masz PSa wersje 64bit i NIK nie dziala z ta wersja?? Znam takiego co wrocil do 32bit zeby miec NIKa....

Domyślnie

Mam Define 2.0 tej samej firmy i mogłem pobrać ze strony NIK (nieodpłatnie) wersję 64 bitową. Trzeba by sprawdzić czy z HDR nie jest podobnie.
    Pozdrawiam Tadeusz.
    FB

Domyślnie

A nie lepiej poprosić o wsparcie u producenta? Przecież to sprawa w sam raz do rozwiązania przez jakiś helpdesk.

Domyślnie

Wydaje mi sie, ze pytanie tworcy watku prawidlowo rozszyfrowal de fresh. W koncu gdyby chodzilo o 64-bitowego Shopa i 32-bitowego NiKa, to nie byloby mowy o tym, ze nie mozna zapisac JPGa, bo po prostu tego plugina nie daloby sie w ogole w Photoshopie uruchomic.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Uprawnienia umieszczania postów