Close

Strona 97 z 319 PierwszyPierwszy ... 47879596979899107147197 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 961 do 970 z 3379

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Psychotrop Zobacz posta
    U mnie wszystko na ssd i mam w połowie zaprane miejsce na 60 gb dysku
    Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Pomysl tez o OCZ, bo podobno te nowe modele Vertex4 sa calkiem ok.
    U mnie system z programami zajmuje ok 30GB, reszta smieci to zdjecia obrabiane na bierzaco z pulpitu.....i pare smieci na pulpicie.
    Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    U mnie:

W7 64 pro - 19,5 GB
    CS5 64 950 MB (z dodatkami)
    FF 45 MB
    Nie mam zielonego pojęcia jak Wy to robicie. Nie mam naprawdę. Ja na C: mam obecnie system i kilka programów (PSCS5, Lr3, CorelX4, i parę mniejszych po kilkadziesiąt MB typu skype czy Fast Stone), same foldery Windows/ProgramFiles/Users zajmują mi 32GB. Do tego dochodzi plik stronnicowania, bo zlitujcie się, nie po to się kupuje SSD żeby wywalać tempy i inne rzeczy na talerzowca... W sumie na dysku C mam zajęte 47,5GB danych, co przy pojemności SSD 60GB a realnej 55,6GB jest bardzo sporym % zajętości, każdy sobie policzy ile zostaje (ok 8GB miejsca wolnego). I tu nie mam żadnych gier, żadnych filmów, żadnej muzyki, tylko system i najpotrzebniejsze programy, które muszą być na SSD bo z nich korzystam do pracy.

Nie mam pojęcia skąd Wy macie 22 czy 30GB zajętości.
    ;]

Domyślnie

do 400 zł?

ADATA XPG SX900 128GB ze specyfikacji i testów wygląda na bardzo fajny. Ale nie wiem jak z transferem jak trochę go się zaśmieci...
    brak sygnatury

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aeon88 Zobacz posta
    ...

To nie jest szczególnie trudne do ogarnięcia i jeśli wliczasz w zajętość dysku po instalacji również rozpasany i niczym nieograniczony plik wymiany, czy również plik usługi hibernacja, który potrafi być równie olbrzymim skurczybykiem, szczególnie przy odpowiednio rozbudowanej pamięci RAM, to możesz mieć od razu po instalacji nawet 50GB zajętej przestrzeni dyskowej.

Co prawda nie wiem do czego Ci jest potrzebny plik wymiany, ale to już zupełnie insza inszość.

edit:
    Gdybyś dla przykładu miał jakieś idiotycznie duże klastry na dysku, to wówczas będziesz miał proporcjonalnie więcej zajętej przestrzeni dyskowej przy tej samej ilości danych co inni użytkownicy W7.
    Ostatnio edytowane przez Johanan ; 04-10-2012 o 13:21
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aeon88 Zobacz posta
    Nie mam zielonego pojęcia jak Wy to robicie. Nie mam naprawdę. Ja na C: mam obecnie system i kilka programów (PSCS5, Lr3, CorelX4, i parę mniejszych po kilkadziesiąt MB typu skype czy Fast Stone), same foldery Windows/ProgramFiles/Users zajmują mi 32GB. Do tego dochodzi plik stronnicowania, bo zlitujcie się, nie po to się kupuje SSD żeby wywalać tempy i inne rzeczy na talerzowca... W sumie na dysku C mam zajęte 47,5GB danych, co przy pojemności SSD 60GB a realnej 55,6GB jest bardzo sporym % zajętości, każdy sobie policzy ile zostaje (ok 8GB miejsca wolnego). I tu nie mam żadnych gier, żadnych filmów, żadnej muzyki, tylko system i najpotrzebniejsze programy, które muszą być na SSD bo z nich korzystam do pracy.

Zajrzyj do folderu Adobe Cache. Po roku zauważyłem, że program nazbierał tam 20 GB miniatur wszystkich plików graficznych, które przeglądałem programem Adobe Bridge
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Borat1979 Zobacz posta
    Zajrzyj do folderu Adobe Cache. Po roku zauważyłem, że program nazbierał tam 20 GB miniatur wszystkich plików graficznych, które przeglądałem programem Adobe Bridge
    Dlatego cache Bridge'a, czy innych śmieciogennych programów, wrzuca się gdzieś do jednego wora, którego lokalizację się pamięta i łatwo, regularnie usuwa.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Dlatego cache Bridge'a, czy innych śmieciogennych programów, wrzuca się gdzieś do jednego wora, którego lokalizację się pamięta i łatwo, regularnie usuwa.
    Święte słowa! A najlepiej zrobić sobie skrót na pulpicie, wtedy łatwiej o tym pamietać

Domyślnie

no to biorę 64Gb. Tylko zastanawiam się teraz nad tym jaki dokładnie... Intel, Kingston, Sandisk czy Adata...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    Intel, Kingston, Sandisk czy Adata...
    Pomysl tez o OCZ, bo podobno te nowe modele Vertex4 sa calkiem ok.
    U mnie system z programami zajmuje ok 30GB, reszta smieci to zdjecia obrabiane na bierzaco z pulpitu.....i pare smieci na pulpicie.

Domyślnie

no to biorę 64Gb. Tylko zastanawiam się teraz nad tym jaki dokładnie... Intel, Kingston, Sandisk czy Adata...
    Dołóż do Vertex 4/128. Ja Ci mówię. I nie chodzi o pojemność (chociaż też), ale 128 to za***cz wśród dysków SSD.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

W życiu bym nie kupował w obecnych czasach takiego małego modelu, nawet do biurowego PC. Za ~350 zł masz Intel 330 120 GB. +50zł i są Samsung 830 128 GB i Vertex 4 128 GB.
    Ostatnio edytowane przez Kyle ; 03-10-2012 o 21:23

Strona 97 z 319 PierwszyPierwszy ... 47879596979899107147197 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów