Close

Strona 83 z 338 PierwszyPierwszy ... 3373818283848593133183 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 821 do 830 z 3379

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Dysk przyszedl, winda postawiona.....bajka.....mmmmm
    U mnie tez...
    Klikam cokolwiek i sie otwiera, a nie jak wczesniej, ze trwalo to z 2,3 sekundy..
    a glownie programy graficzne otwieraja sie troszke szybciej, w sumie nie jest to kolosalna roznica, ale jakos tak bardziej wygodnie jest.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    U mnie tez...
    Klikam cokolwiek i sie otwiera, a nie jak wczesniej, ze trwalo to z 2,3 sekundy..
    a glownie programy graficzne otwieraja sie troszke szybciej, w sumie nie jest to kolosalna roznica, ale jakos tak bardziej wygodnie jest.

o wlasnie o tym pisalem w watku o przyspieszeniu LR. o ile np firefox otwiera sie od razu to np w predkosci otwierania LR nie widze roznicy... a jesli to minimalna...
    przy obecnej relacji cena/pojemnosc chyba nie warto.
    No chyba ze ktos przez caly dzien chce oszczedzic 30sekund... to super rozwiazanie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    o wlasnie o tym pisalem w watku o przyspieszeniu LR. o ile np firefox otwiera sie od razu to np w predkosci otwierania LR nie widze roznicy... a jesli to minimalna...
    No chyba ze ktos przez caly dzien chce oszczedzic 30sekund... to super rozwiazanie.
    W sumie na zwyklym hdd firefox mi sie wlasnie otwieral dluzej, a przy ssd czuje roznice, no ale inne programy i aplikacje, to jednak minimalna roznica, moze dlatego ze ja mam na sata2?
    No ale nie czuje zadnej zmiany komputera, bo chodzi mi blyskawicznie, wszystko jest ok i nic nie muli.
    I nie wiem czy jest ciszej? Zdaje mi sie ze jest ciut ciszej jak windows jest na ssd, a nie na hdd.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    A ja mam może walnięty dysk, ale różnicy nie poczułem w ogóle. W żadnym zastosowaniu.

http://gombrowitch.files.wordpress.c...tel-raid-0.png
    http://gombrowitch.files.wordpress.c...04/solid-3.png

Domyślnie

Zamierzam w najbliższych dniach (tygodniach) wymienić dysk w laptopie (obecnie talerzowy Hitachi 500 GB) na SSD. Niestety posiadam złączę SATA II (ASUS U36JC), więc jestem świadom, że nie wykorzystam w pełni możliwości nowych SSD. Skłaniam się ku modelom 120 GB, ponieważ jest to dla mnie górna granica finansowa i dolna granica potrzebnego miejsca.
    Pytanie brzmi, jak dysk byście polecili (mając na uwadze, że i tak będę korzystać z SATA II)? Czytając trochę w internecie i obserwując rynek podoba mi się Samsung z serii 830 lub OCZ Vertex 4 (z racji 5-letniej gwarancji). Zależy mi na stabilnej i bezproblemowej pracy i dobrym stosunku jakości do ceny, wydajność (z racji SATA II) jest na drugorzędnej pozycji. Pozdrawiam!

Domyślnie

ja tez mam sata 2 na kompie w ktorym testowalem. byc moze tu jest problem.

Domyślnie

No to jest moj test na sata2, Samsung 830

i porownanie do Seagate i WD nizej:

WD

Domyślnie

Sadzę że na sata3 średnią prędkość odczytu na tym samsungu miałbyś 3x wyższą. A to już spora różnica Poza tym zysk z SSD jest nie tylko na średnim transferze, ale na czasie dostępu i na transferze małych plików, gdzie po prostu deklasują HDDki

edit:
    ale nawet na sata 2 coś niezbyt ciekawie... znalazłem własnie test mojego ocz agility 3 60gb na sata 2 (czyli znacznie gorszego niż samsung 830 SDD)
    Ostatnio edytowane przez Pawel Pawlak ; 20-06-2012 o 16:46
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Sadzę że na sata3 średnią prędkość odczytu na tym samsungu miałbyś 3x wyższą. A to już spora różnica Poza tym zysk z SSD jest nie tylko na średnim transferze, ale na czasie dostępu i na transferze małych plików, gdzie po prostu deklasują HDDki
    Czy ja wiem, wszystko mi sie blyskawicznie otwiera, jeszcze szybciej sobie nie wyobrazam, bo jest ok, a zmiana na sata3, podejrzewam ze roznica byla by i tak znikoma.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    Czy ja wiem, wszystko mi sie blyskawicznie otwiera.
    to tylko dowodzi tego co napisałem o czasie dostępu i transferze małych plików.
    Mimo wszystko jestem przekonany, że na sata 3 ten dysk przyspieszy znacznie, zwłaszcza na większych plikach.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Strona 83 z 338 PierwszyPierwszy ... 3373818283848593133183 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów