Close

Strona 66 z 338 PierwszyPierwszy ... 1656646566676876116166 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 651 do 660 z 3379

Domyślnie

odpal "perfmon.exe" i będziesz wiedział wszystko:

Psychotrop vel Grzegorz Lucjan Laska von Lasocki

Domyślnie

To jest jedyna poważniejsza zmiana dokonana po reinstalacji systemu na SSD
    Dosc spora zmiana jest... reinstalacja systemu na SSD.
    Poza tym wyłączyłem Super Fetch (nie wiem jak to w PL się tłumaczy), defragmentację i indeksowanie. A raczej one nie mają wpływu na HDD
    Wrecz przeciwnie, maja ogromny wplyw na HDD. Czemu wylaczony superfetch? Jak ustawiony swap?
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Wyłączenie Super Fetach'a sugeruje Samsung. Nawet umieścili taką opcję w ich sofcie do optymalizacji systemu. Swap....hmmm Dobre pytanie. Pojęcia nie mam. Nic nie zmieniałem

zrzut z perfom'a wyraźnie pokazuje że większość operacji dzieje się teraz na HDD

http://img836.imageshack.us/img836/6007/sysl.jpg
    Ostatnio edytowane przez Strus ; 09-01-2012 o 19:38

Domyślnie

U mnie wygląda to tak i wcale nie odczuwam by dysk HDD nadmiernie pracował - podobnie jak ty mam cały USERS na HDD. Mam dodatkowo jeszcze tempy przeniesione na HDD - po twoim zrzucie widać że to masz mniej.

Uploaded with ImageShack.us

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    Wyłączenie Super Fetach'a sugeruje Samsung.
    Chyba to nie jest potrzebne pod win7 http://www.windowsitpro.com/article/...r+Windows%2529

Zresztą podobnie jest z defragiem - u mnie od razu dla SSD był wyłączony.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    Jak się okazuje te przenosiny katalogu Users wcale nie są takie fajne. HDD chodzi teraz jak najęty. Praktycznie przy każdej operacji. Minus pierwszy - jest głośniej bo dysk dużo pracuje. Minus 2 - musi być po prostu wolniej bo skoro HDD jest wolniejszy i wykonuje więcej operacji niż wykonywał to się wniosek sam nasuwa

Chyba jest w tym trochę racji co piszesz bo czytałem, ze przeniesienie katalogu user na hdd właściwie pozbawia wielu korzyści z posiadania ssd - z powodu konieczności czesnego korzystania z hdd (dotyczyło to co prawda osx-a ale pewnie w jakimś stopniu dotyczy tez win). Dlatego ja usera zostawiłem na ssd a opisane przeze mnie katalogi ( plus katalog pobrane) przeniosłem na hdd i polączylem je symlinkami z kontem usera na ssd. System ( i wszystkie programy ) widza przeniesione katalogi jakby były na ssd. Sam system zatem nie potrzebuje do działania hdd, który jest wykorzystywany jako magazyn.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin Jakubowski Zobacz posta
    Chyba jest w tym trochę racji co piszesz bo czytałem, ze przeniesienie katalogu user na hdd właściwie pozbawia wielu korzyści z posiadania ssd - z powodu konieczności czesnego korzystania z hdd (dotyczyło to co prawda osx-a ale pewnie w jakimś stopniu dotyczy tez win). Dlatego ja usera zostawiłem na ssd a opisane przeze mnie katalogi ( plus katalog pobrane) przeniosłem na hdd i polączylem je symlinkami z kontem usera na ssd. System ( i wszystkie programy ) widza przeniesione katalogi jakby były na ssd. Sam system zatem nie potrzebuje do działania hdd, który jest wykorzystywany jako magazyn.
    Po takim zabiegu winda głupieje i non stop pokazuje brak miejsca na dysku co jest irytujące.

Domyślnie

Superfetch spelnia swoje zadanie nawet przy dyskach SSD w normalnych konfiguracjach ( z oczywistych wzgledow pomijam setupy z 20 hyperXow ) - roznice w predkosci sa mniejsze, ale "unused RAM is wasted RAM". Rowniez ilosc operacji IO na dysku nie jest na tyle duza aby wytlumaczyc wylaczanie tej opcji.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Psychotrop Zobacz posta
    obiecałem tutorialek, ale jak spisałem sobie wszystko co zrobiłem, to okazało się, że wszystko i trochu więcej jest tutaj
    http://www.purepc.pl/pamieci_masowe/...race_dysku_ssd
    Może by tak dać w przyklejonych w tym dziale tego linka ?

Domyślnie

Po lewej wyniki zaraz po instalacji. Po prawej z dzisiaj. Ktoś mi wyjaśni o co chodzi z tymi różnicami ? Bo są, jakby nie patrzeć, spore

Strona 66 z 338 PierwszyPierwszy ... 1656646566676876116166 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów