odpal "perfmon.exe" i będziesz wiedział wszystko:
Szukaj
odpal "perfmon.exe" i będziesz wiedział wszystko:
Psychotrop vel Grzegorz Lucjan Laska von Lasocki
Dosc spora zmiana jest... reinstalacja systemu na SSD.To jest jedyna poważniejsza zmiana dokonana po reinstalacji systemu na SSD
Wrecz przeciwnie, maja ogromny wplyw na HDD. Czemu wylaczony superfetch? Jak ustawiony swap?Poza tym wyłączyłem Super Fetch (nie wiem jak to w PL się tłumaczy), defragmentację i indeksowanie. A raczej one nie mają wpływu na HDD
d70s + N18-70 + N55-200
Wyłączenie Super Fetach'a sugeruje Samsung. Nawet umieścili taką opcję w ich sofcie do optymalizacji systemu. Swap....hmmm Dobre pytanie. Pojęcia nie mam. Nic nie zmieniałem
zrzut z perfom'a wyraźnie pokazuje że większość operacji dzieje się teraz na HDD
http://img836.imageshack.us/img836/6007/sysl.jpg
Ostatnio edytowane przez Strus ; 09-01-2012 o 19:38
U mnie wygląda to tak i wcale nie odczuwam by dysk HDD nadmiernie pracował - podobnie jak ty mam cały USERS na HDD. Mam dodatkowo jeszcze tempy przeniesione na HDD - po twoim zrzucie widać że to masz mniej.
Uploaded with ImageShack.us
Chyba to nie jest potrzebne pod win7 http://www.windowsitpro.com/article/...r+Windows%2529
Zresztą podobnie jest z defragiem - u mnie od razu dla SSD był wyłączony.
Chyba jest w tym trochę racji co piszesz bo czytałem, ze przeniesienie katalogu user na hdd właściwie pozbawia wielu korzyści z posiadania ssd - z powodu konieczności czesnego korzystania z hdd (dotyczyło to co prawda osx-a ale pewnie w jakimś stopniu dotyczy tez win). Dlatego ja usera zostawiłem na ssd a opisane przeze mnie katalogi ( plus katalog pobrane) przeniosłem na hdd i polączylem je symlinkami z kontem usera na ssd. System ( i wszystkie programy ) widza przeniesione katalogi jakby były na ssd. Sam system zatem nie potrzebuje do działania hdd, który jest wykorzystywany jako magazyn.
Superfetch spelnia swoje zadanie nawet przy dyskach SSD w normalnych konfiguracjach ( z oczywistych wzgledow pomijam setupy z 20 hyperXow ) - roznice w predkosci sa mniejsze, ale "unused RAM is wasted RAM". Rowniez ilosc operacji IO na dysku nie jest na tyle duza aby wytlumaczyc wylaczanie tej opcji.
d70s + N18-70 + N55-200
Po lewej wyniki zaraz po instalacji. Po prawej z dzisiaj. Ktoś mi wyjaśni o co chodzi z tymi różnicami ? Bo są, jakby nie patrzeć, spore
Skontaktuj się z nami