Close

Strona 63 z 338 PierwszyPierwszy ... 1353616263646573113163 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 621 do 630 z 3379

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hektor Zobacz posta
    Trochę? To jest kompletnie bez sensu. Ludzie kupują szybki dysk a potem przerzucają wszystkie operacje dyskowe na ten wolniejszy. Nie lepiej połozyć go sobie na biurku? Bedzie cieszył wiele lat...
    Jak dla mnie kompletnie bez sensu jest bezmyślne, nieświadome używanie właśnie dysków SSD. Są one przecież szybkie, ale i bardzo drogie. Storowanie gigabajtów danych na takich dyskach jest często nieuzasadnione. Np dla Lightrooma:
    http://www.computer-darkroom.com/blo...m-performance/

Domyślnie

Panowie, rozumiem że SSD można dzielić na partycje tak jak HDD bez skutków ubocznych ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    Panowie, rozumiem że SSD można dzielić na partycje tak jak HDD bez skutków ubocznych ?
    Można, tylko po co?

Domyślnie

No i mam problem. Pierwsza instalka na SSD i wywaliło BOOTMGR. W sensie że go niet Komp jedyne co chce robić to restart

Domyślnie

rozumiem, że instalujesz win7 ?
    jeśli tak, to utwórz partycje na dysku spod instalatora.
    sprawdź jeszcze ustawienia SATA w biosie (choć, to nie powinno mieć żadnego znaczenia).
    Psychotrop vel Grzegorz Lucjan Laska von Lasocki

Domyślnie

Nie da sie utworzyc Patrycji bo instalator nie rusza. Robie to wlasnie Arconisem po podpieciu SSD jako normalny dysk. Potem bede walczyl jeszcze raz ze stawianiem windy

Domyślnie

instalator nie rusza ?
    to spróbuj przywrócić ustawienia domyślne w biosie i odepnij wszystko zbędne na USB, oraz na SATA (zostaw tylko ssd i cd-rom) i wtedy sprawdź.

Domyślnie

CD rom mam na IDE wiec mu nie ufam Zrobiłem bootowalną windę na penie i niestety znowu lipa. Instalator ruszył. Ale .... kiedy dochodzi do okna wyboru partycji/dysku do instalacji zaczyna sie problem. Widzi 119GB SSD ale wyskakuje komunikat "Instalator nie mógł utworzyc nowej partycji systemowej ani zlokalizować istniejacej partycji systemowej". ze istniejacej nie mógł znaleźć to mnie nie dziwi bo takiej nie ma po odpieciu 2 dysków RAIDowych na których jest system. Podpowiecie co z tym fantem ?

EDYTA - po usunieciu tej partycji spod instalatora i stworzeniu nowej poszło o krok dalej. Zobaczymy co dalej
    Ostatnio edytowane przez Strus ; 06-01-2012 o 18:59

Domyślnie

no to pisz co i jak
    ale dalej już nie powinno być problemu.

Domyślnie

Zapis 318, odczyt 512

Jutro będę walczył dalej z instalkami bo spadam do roboty

Strona 63 z 338 PierwszyPierwszy ... 1353616263646573113163 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów