Close

Strona 316 z 319 PierwszyPierwszy ... 216266306314315316317318 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 151 do 3 160 z 3379

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    ksh
    Gość

Domyślnie

M.2 to w skrócie slot i konstrukcja samej płytki z pamięciami/sterownikiem, a rodzaj interfejsu połączenia jakie zastosowano na płycie jak i samym dysku to już kwestia wyboru i dostosowania, na M.2 można mieć normalne ssd SATA jak i szybkie PCIe w paru odmianach, jest to wygodniejsze niż ssd na karcie PCie, które zajmuje miejsce, podsumowując sama nazwa SSD M.2 nic nie mówi i nic nie daje korzuystnego poza samym sposobem montowania na płycie, przykładowo Crucial MX300 jest w formie normalnego 2,5" dysku o niskim profilu jak większość SSD lub na M.2 i mają identyczne parametry.

Domyślnie

ok, dzięki będę musiał się przyglądnąć swojemu lapkowi

ale teraz drugi problem
    otóż jak sprawić by programy używały karty nvidia a nie intel (są dwie w lapku)
    oczywiście poszukałem w necie, wszyscy radzą aby wejść w panel sterowania > panel sterowania nvidia > z menu po lewej wybrać "zarządzanie ustawieniami 3d" i tam na zakładce ustawienia globalne wybrać "procesor nvidia o dużej wydajności"
    i tak robię
    ale zamykam to okno, włączam ponownie i nadal mam "wybór autmatyczny"
    tak samo na zakładce "ustawienia programu" dodaje program, wybieram, że ma korzystać z nvidia, daje zastosuj, zamykam okno, otwieram je i ten dodany program znika z listy programów do dostosowania

a ja bym chciał (nawet tylko do testów) sprawić, że wszystko (albo tylko jeden program) będzie działało na nvidia

edit: jeden czy dwa programy jakoś udało mi się dodać na stałe do listy i ustawić procesor nvidia, ale nie wszystkie, nie wiem czemu

edit2: wyczytałem też, że można prawy klik na programie i tam wybrać "uruchom z prcesorem graficznym > nvidia"
    ale to nie działa na każdym programie, dostaję komunikat, że nie mam uprawnień do wybrania procesora graficznego w tm menu i mam zrobić to co opisałem powyżej przez panel sterowania nvidia

windows 7, lapek asus UX501JW- CN076H
    Ostatnio edytowane przez notdot ; 09-05-2017 o 20:00
    możliwe, że się nie znam a monitor mam słaby

Domyślnie

Ja bym wywalił sterowniki NVidii... wyczyścił wszystko i zainstalował najnowsze od Asusa... no chyba, że jakieś antyczne są, wtedy ze strony NVidii.
    D750, S 35:1.4, T 24-70:2.8 G2, SB700

Domyślnie

Jak powyżej- raczej coś ze sterownikami. Ja akurat w Lenovo nie miałem z tym żadnych problemów. i W sumie dalej nie mam- sterowniki aktualizowane na bieżąco...

Domyślnie

@notdot spróbuj wyłączyć jedną z kart w biosie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zvierzak Zobacz posta
    ok, spróbuję, na razie wiem, że jak wyłączyłem ją w menadżerze urządzeń windowsa to nastała ciemność
    czyli nie zadziałała druga karta, mimo, że ją włączyłem w ustawieniach nvidii

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zvierzak Zobacz posta
    @zvierzak obawiam się, że nie mam takiej opcji w biosie, szukałem, zaglądałem w każdą opcję, mam tylko możliwość przypisania rożnych wielkości pamięci do karty intela, ale nie mam opcji by ją wyłączyć
    jakieś inne rady, szczególnie czemu ten panel nvidia nie pozwala na zmianę ustawień, tym bardziej, że wszelkie porady znajdowane na necie piszą, by robić to właśnie przez ten sterownik i ustawienia

Domyślnie

Może pomożecie mam dysk ssd na system (64 gb) ale okazuje się że jest za mały, kupiłem 256 ale okazuje się że wszystkie metody klonowania zawodzą i system nie startuje z nowego dysku... myślałem że to będzie prosta operacja a tu klops
    sporo gratów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piom Zobacz posta
    Może pomożecie mam dysk ssd na system (64 gb) ale okazuje się że jest za mały, kupiłem 256 ale okazuje się że wszystkie metody klonowania zawodzą i system nie startuje z nowego dysku... myślałem że to będzie prosta operacja a tu klops
    Niedawno przenosiłem system na większy SSD (256->525). Próbowałem sklonować przy pomocy Acronis True Image i EaseUs. Niby sie udawało, lecz tworzona była partycja 256GB. Nie o to mi chodziło, wszelkie próby utworzenia kopii na 525 GB partycji spełzły na niczym. Na pewno czegoś nie wiem, ale machnąłem ręką na kopiowanie i założyłem system od zera. Ty masz mały dysk "wyjściowy" - niewiele do instalowania i kopiowania.
    Radziłbym więc instalację systemu od zera.
    Ostatnio edytowane przez jo44 ; 10-05-2017 o 21:54

Domyślnie

czym próbujesz sklonować?

polecam EaseUS Todo Backup Free

Strona 316 z 319 PierwszyPierwszy ... 216266306314315316317318 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów