I ja się zapytam:
Mam W10 na 8.1 - wszystko gra (na SSD Intela), ale czasami system nie daje się uruchomić (boot error) i reset nie pomaga -> natomiast pomaga wyłączenie zasilacza na chwilę.
Czy powinienem się martwić ?
Szukaj
I ja się zapytam:
Mam W10 na 8.1 - wszystko gra (na SSD Intela), ale czasami system nie daje się uruchomić (boot error) i reset nie pomaga -> natomiast pomaga wyłączenie zasilacza na chwilę.
Czy powinienem się martwić ?
D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900
A gdzie on jest ? (bo na SSD nie widzę...)
D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900
Tak trudno zapytac wujka Google?
https://downloadcenter.intel.com/dow...-Drive-Toolbox
Dylemat:
SSD 1TB
Samsung 850 EVO czy Crucial MX200?
Ceny takie same.
Zastosowanie - LR
Co wybrać?
Pozdrawiam
pss
Pany, pochwale sie jakiego klopsa popelnilem...
Kupilem dzisiaj mx200 250gb, zadowolony podlaczam, nastepnie benchmark. A wyniki 2x gorsze niz powinny byc. zajrzalem do instrukcji plyty glownej a tam sie okazuje ze nie mam sata3![]()
i teraz dylemat, zostawic tak jak jest, oddac dysk, zmienic plyte, a moze cala platforme. nie szukam porady, chcialem tylko ostrzec napalonych na ssd: sprawdzcie czy macie sata3 na plycie...
.
Nawet na SATa II dysk SSD działa wyraźnie szybciej od normalnego, więc nie masz przed czym przestrzegać![]()
D7000 |N18-105|N28-70|N70-210|N10-24|S17-50|SB26x2|SB910| |Soligor2x|Jupiter200|Helios44M5|
Grecja2013
klik 1) Zabawa w RAW'ki - weź udział
klik 2) Zabawa "zadania tematyczne" - weź udział
W normalnym użytkowaniu ssd przyrost szybkości i komfort jest bardzo duży nawet na sataII, pamiętaj że skrajne wyniki mieszczące się w parametrach sataIII tak często nie będą się pojawiały w normalnym użytkowaniu, oczywiście w benchmarku będzie to widoczne.
Ja bym zostawił bo wymiana pod ten dysk to zapewne mobo/proc/ram.
Skontaktuj się z nami