ok, co chcesz kupic ?
Szukaj
ok, co chcesz kupic ?
A tak działają dwa:
Wytłumaczcie mi proszę łopatologicznie, dlaczego wyniki przy małych plikach różnią się 5-krotnie w różnych testach. I to przy stripie. A przy transferze ciągłym różnica jest dużo mniejsza niż wynikałoby teoretycznie z poprzedniego testu*~2?
Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 15-02-2011 o 00:34
Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało
Tom podaj wyniki z tego samego programu. Czytelniejszy jest to raz a dwa, że będzie można obiektywnie porównać.
Czytelniejszy? Bo ma kolorowe słupki? No ale proszę bardzo:
Ciekawe co? Przy czym próba "czasowa" kopiowania z Vertexów do i z ramdysku dane wyniki bliższe pierwszemu testowi. Poproszę teraz szyderców-teoretyków, wyznawców "testów", o logiczne wnioski.
Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 15-02-2011 o 00:49
Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
A ja mam może trochę dziwną propozycję...
Może bylibyście w stanie zmierzyć czas uruchomienia Windowsa na waszych SSD?
Jestem ciekaw, ile czasu zajmuje uruchomienie Windows'a XP u was.
Ja nie widzę aż tak zastraszającej różnicy między SSD a zwykłym, za to przy zamykaniu systemu, czy uruchamianiu jakiegoś oprogramowania, SSD po prostu wymiata.
U mnie wygląda to tak:
Ostatnio edytowane przez mini21 ; 15-02-2011 o 01:22
ok 10 sekund od momentu jak koncza sie testy BIOSa
Czas uruchomienia Windows nie jest dobrym testem bo zależnie od konfiguracji może startować nawet 2x wolniej lub szybciej. Jeśli już, to proponuję taki test uruchomienia PS. To kobyła, ładuje kupę plików przy starcie i prędkość dysku jest bardzo odczuwalna. Przykładowo na moim komputerze CS4 uruchamia się w czasie:
Intel X25-M - 3 sek
OCZ Vertex2 - 4 sek
2xOCZ Vertex2 - 2 sek
Z tego co mi wiadomo to jedna (najdroższa) seria Kingstona jest Intelem X25-M.
Tylko w "teście" ATTO.![]()
Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 15-02-2011 o 11:06
U mnie CS5 na laptopie odpala się, jeśli go wcześniej w ogóle nie uruchamiałem, w 9s. A jeśli tak, to w 5. Wybaczcie Panowie, ale to już dla mnie jest onanizm, jeśli jesteście w stanie dać 200-300zł więcej za te dosłownie kilka sekund.
I po co?
I nie jest to żadne SSD.
Ja to myślałem, ze klikam i nie zdążę mrugnąć i mam PSa załadowanego. A tak...to lipton.
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
mini, nie wyswietla Twojego screena
-----
potrzebuje dysk na system (win 7) i kilka programow - glownie LR. Pytanie, czy odczuje roznice w wydajnosci przy uzywaniu LR? Biblioteka LR docelowo na dysku SSD, ale same RAWy na zwyklym talerzowcu (to opcja z SSD o pojemnosci ok. 60GB).
a moze lepszym rozwiazaniem bedzie trzymanie RAWow (tych obrabianych oczywiscie - archiwum oddzielnie) rowniez na SSD? Tylko wtedy potrzebuje min. 80, albo nawet 120gb...
Skontaktuj się z nami