Close

Strona 289 z 338 PierwszyPierwszy ... 189239279287288289290291299 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 881 do 2 890 z 3379

Domyślnie

Ja wyłączyłem indeksowanie i przeniosłem TMP oraz foldery osobiste użytkowników na inne dyski - to akurat bardziej z przyzwyczajenia, nie lubię mieć ich na tej samej partycji co system.
    The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you’re a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorcik Zobacz posta
    Ja wyłączyłem indeksowanie i przeniosłem TMP oraz foldery osobiste użytkowników na inne dyski - to akurat bardziej z przyzwyczajenia, nie lubię mieć ich na tej samej partycji co system.
    Jak te "inne dyski" to talerzowce, to tylko wolniej toto teraz chodzi.

Domyślnie

można pobrać tialową wersję Ashampoo HDD Control3 i tam poustawiać co trzeba
    tak to wygląda
    http://zapodaj.net/5ca374dd80714.jpg.html

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rotor Zobacz posta
    można pobrać tialową wersję Ashampoo HDD Control3 i tam poustawiać co trzeba
    tak to wygląda
    http://zapodaj.net/5ca374dd80714.jpg.html
    Nie widzę sensu w zaśmiecaniu sobie komputera jakimiś dodatkowymi (MZ zbędnymi) aplikacjami, skoro wszystko z podanego przez cb linku można załatwić jednym plikiem *.reg (z odpowiednimi poleceniami) i restartem komputera...
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej1974 Zobacz posta
    Nie widzę sensu w zaśmiecaniu sobie komputera jakimiś dodatkowymi (MZ zbędnymi) aplikacjami, skoro wszystko z podanego przez cb linku można załatwić jednym plikiem *.reg (z odpowiednimi poleceniami) i restartem komputera...
    pewnie tak, ekspertem nie jestem
    a czy zaśmiecasz? , ja jestem zadowolony, bo mi wykrył walnięty dysk i raportował co się z nim dzieje, dzięki niemu wiedziałem, że coś jest na rzeczy

Domyślnie

Ja unikam jak tylko mogę aplikacji firm 3-ich bo z nimi jest więcej problemów niż pożytku.
    Cóż, niech każdy robi jak uważa.

[...] mi wykrył walnięty dysk i raportował co się z nim dzieje, dzięki niemu wiedziałem, że coś jest na rzeczy
    Czy to był SSD?
    Nikon

Domyślnie

tak, Adata SX900 256

Domyślnie

tak, Adata SX900 256
    Długo go miałeś? Czy możesz zdradzić więcej szczegółów? I jak (i czym) go męczyłeś, ze wyzionął ducha?
    Nikon

Domyślnie

jakieś 3-4 tyg., zainstalowałem HDD Control3 i mi pokazał komunikat, że dysk nie zgłasza błędów (na tę chwilę jeszcze nie-krytycznych), potem dla sprawdzenia zainstalowałem CrystalDiskInfo i dał info, że ok. 66% żywotności zostało z dysku. Potem poleciało całkiem szybko, bo z dnia na dzień (z godziny na godzinę) tej "żywotności" ubywało w oczach do. ok 40 paru % i doszły problemy z kopiowaniem plików, backupem poczty.
    Wysłałem do sklepu na gwar. ,czekam na werdykt, na razie jest u "producenta na testach", jakkolwiek to brzmi
    Z ciekawostek nadmienię, że tydzień wcześniej kupowałem w tym samym sklepie obudowę do dysku 2,5" i też była od razu walnięta (nie podjęła w ogóle pracy) a od sklepu dostałem takie humorystyczne info "Twoja reklamacja nieznacznie się przedłuży z powodu konieczności wykonania dodatkowych testów sprzętu"

aha, jeszcze odnośnie "męczenia", jestem jak najbardziej standardowym użytkownikiem kompa, nie robię żadnych dziwnych i podejrzanych rzeczy z nim, w ogóle obchodzę się z nim bardzo delikatnie
    Ostatnio edytowane przez rotor ; 24-01-2015 o 22:24

Domyślnie

Panowie postanowiłem przerzucić system i programy na SSD i tu pytanie i prośba cobyście doradzili, który wybrać:

1. Intel 530
    2. Kingston hyper x
    3. Crucial mx100

wstępnie skłaniam się ku temu trzeciemu ale może powinienem wybrać inny?
    12 14 28 35 85

Strona 289 z 338 PierwszyPierwszy ... 189239279287288289290291299 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów