Close

Strona 269 z 319 PierwszyPierwszy ... 169219259267268269270271279 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 681 do 2 690 z 3379

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Co oni w tym Magicianie zalecają aby poblokować/powyłączać na SSD? Ma ktoś może jakąś listę?
    Ostatnio edytowane przez Andrzej1974 ; 21-01-2015 o 18:07
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Zrób update tego Magiciana… Aktualna jest wersja 4.5.
    Dzięki Stig za radę! Nawet nie pomyślałem do tej pory o aktualizacji. Moje wyniki (jakby kogo zainteresowały), nawet nie wiem czy dobre jak na 2,5 letni dysk.

D700, N24D, N35D, N85D, S150

Domyślnie

Mam takie pytanie. Dlaczego wylaczacie defragmentacje? U mnie (Windows 8.1) system sam wykryl ze jest to SSD i zamiast defragmentacji uruchamiany jest Trim (System nazywa to optymalizacja).
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GeparD Zobacz posta
    Mam takie pytanie. Dlaczego wylaczacie defragmentacje? U mnie (Windows 8.1) system sam wykryl ze jest to SSD i zamiast defragmentacji uruchamiany jest Trim (System nazywa to optymalizacja).
    Ta sugestia tyczy się ogółu użytkowników i systemów. Nie każdy używa Windows 8, więc system sam za niego nie wyłączy defragmentacji.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GeparD Zobacz posta
    Po 1. defragmentacji nie należy wyłączać w Windows 8/8.1/10 (dla SSD).
    Po 2. defragmentacja (Scott Hanselman nazywa ją "inteligentną") jest potrzebna SSD i domyślnie np. w Windows 8/8.1/10 jest wykonywana co miesiąc (a dokładniej co 28 dni).

Reasumując:

Yes, your SSD's file system sometimes needs a kind of defragmentation and that's handled by Windows, monthly by default, when appropriate. The intent is to maximize performance and a long life. If you disable defragmentation completely, you are taking a risk that your filesystem metadata could reach maximum fragmentation and get you potentially in trouble.
    Może wydaje się to dziwne, ale "inteligentna defragmentacja" pomaga SSD. Więcej info tutaj.
    Nikon

Domyślnie

Plextor daje płytę z następującymi programami:
    Plextool (nie wiem czy ten soft pozwala na optymalizację jak magician, niech plextorowcy się wypowiedzą)
    NTI Echo 3 (nie wiem do czego służy, na kopercie płyty jest serial)
    NTI Backup Now EZ 3 (jest serial)
    podręczniki
    Swojego jeszcze nie zamontowałem (szykuję się), a oprogramowanie mozesz pobrać ze strony Plextora: http://www.goplextor.com/pl/index.ph...y/134-plextool (plik plextoolsetup_v1.1.5.exe)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bialogardzianin Zobacz posta
    Plextor daje płytę z następującymi programami:
    Plextool (nie wiem czy ten soft pozwala na optymalizację jak magician, niech plextorowcy się wypowiedzą)
    [...]
    Swojego jeszcze nie zamontowałem (szykuję się), a oprogramowanie mozesz pobrać ze strony Plextora: http://www.goplextor.com/pl/index.ph...y/134-plextool (plik plextoolsetup_v1.1.5.exe)
    Dzięki.
    Ściągnąłem Plextool-a i... lipa. Pod Windows 10 nie chce się uruchomić. Grr...

[...] NTI Echo 3 (nie wiem do czego służy, na kopercie płyty jest serial)
    Do klonowania dysku HDD... i przeniesienie jego zawartości na SSD (link).
    Ostatnio edytowane przez Andrzej1974 ; 21-01-2015 o 17:05
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej1974 Zobacz posta
    Do klonowania dysku HDD... i przeniesienie jego zawartości na SSD (link).
    Mam 2 pytania:
    1) można tym softem lub innym zrobic klonowanie ssd->ssd? (wszędzie piszą tylko o hdd, wolę upewnić się)
    2) zaglądając na wyżej podlinkowaną stronę zauważyłem, że pewne katalogi można w procesie klonowania w tym NTI wykluczyć. Waszym zdaniem, które katalogi z dysku systemowego (poza moimi dokumentami, chodzi mi o jakieś nagromadzone śmieci, tmp, itp.) można pominąć bankowo bez utraty stabilności systemu?

Domyślnie

Mam 2 pytania:
    1) można tym softem lub innym zrobic klonowanie ssd->ssd? (wszędzie piszą tylko o hdd, wolę upewnić się)
    2) zaglądając na wyżej podlinkowaną stronę zauważyłem, że pewne katalogi można w procesie klonowania w tym NTI wykluczyć. Waszym zdaniem, które katalogi z dysku systemowego (poza moimi dokumentami, chodzi mi o jakieś nagromadzone śmieci, tmp, itp.) można pominąć bankowo bez utraty stabilności systemu?
    Niestety nie klonowałem...
    Nikon

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Imielin. Śląsk

Domyślnie

Czy Magician współpracuje tylko z dyskami samsunga? czy można zmeinić ustawienia dla innych producentów?
    Pozdrawiam

Strona 269 z 319 PierwszyPierwszy ... 169219259267268269270271279 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów