Szukaj
Możliwych problemów z HDD jest jeszcze więcej bo do elektroniki dochodzi jeszcze skomplikowana i delikatna mechanika a pad wielu jego elementów też unieruchamia skutecznie cały dysk. Jakoś nikt nie płacze nad niepewnością tej technologii mimo, że HDD może w każdej chwili paść tak samo jak SSD.
Taka ciekawostka dla użytkowników Samsung Magician'a: nowo postawiony system na 840 PRO, system czysty może ze dwa programy odłożone.
Odpaliłem Magician, ale ten w przypadku każdej optymalizacji systemu wyłącza usługi kopii zapasowej, punktów przywracania itp.
Ponieważ jednak chciałem zrobić sobie kopie zmuszony byłem włączyć w/w funkcję. I tutaj mały zonk - jako abnegat nie umiałem tego zrobić. Co tam pomyślałem i wrzuciłem płytę z OS coby naprawić system. Tu przystanek nr 2 - komunikat, że OS jest nie kompatybilny ze sprzętem.
Skończyło się postawieniem systemu od nowa, w necie znalazłem inne takie przypadki Magician i SSD serii 840, od kilku lat w laptopie mam 830 i Magician'a i żadnych problemów.
Nie wiem, nie znam się - nie bierzcie mnie na poważnie.
Jeśli ktoś z was jest zainteresowany, w X-kom można zamówić Evo 120GB za 269 pln a crucial m500 120GB za 229 pln, to już są bardzo fajne ceny.
http://lpk.x-kom.pl/explozja-okazji/
A co z dyskami SSD na łączu M.2? Są jakieś pojemne?
panowie jaki dysk 120 gb najlepiej kupić , jest tego dość sporo a za bardzo nie wiem na co zwrócić uwagę przy wyborze
120 GB to dobre do kompa biurowego, lub po prostu tam, gdzie danych jest mało. W domu może się przydać coś większego, np. Crucial MX100 256GB za 370zł .
Skontaktuj się z nami