Close

Strona 246 z 319 PierwszyPierwszy ... 146196236244245246247248256296 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 451 do 2 460 z 3379

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

dla 90% użytkowników TAK
    Nie zauważą różnic w wydajności, oba wymienią na większe w związku z rozwojem technologii zanim się "zużyją" (nawet jeśli 16nm NANDy z MX100 mają tylko połowę żywotności 21nm samsungów z 840PRO, to trwałość tych dysków będzie taka sama. O zaletach MX100 w postaci zabezpieczeń przed nagłymi utratami zasilania których nie ma w 840PRO nawet nie będę się rozpisywał)

edit:
    Jaki jest pożytek z x25-e 32GB który kosztował majątek i pewnie nigdy się nie zużyje, skoro zarówno jego pojemność, jak i parametry mają się nijak do tego czego obecnie oczekujemy od SSDków ?
    Ostatnio edytowane przez Pawel Pawlak ; 04-06-2014 o 13:13
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    dla 90% użytkowników TAK
    Nie zauważą różnic w wydajności, oba wymienią na większe w związku z rozwojem technologii zanim się "zużyją"
    Nie dziwuję się już NICZEMU, szczególnie w kontekście wyborów dokonywanych przez naszych rodaków.

MY, to taki dość szczególny ludek.

ps. Zresztą to MY, ma niestety znacznie szerszy wymiar.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Nie dziwuję się już NICZEMU, szczególnie w kontekście wyborów dokonywanych przez naszych rodaków.

MY, to taki dość szczególny ludek.

ps. Zresztą to MY, ma niestety znacznie szerszy wymiar.
    No ja też niczemu się już nie dziwię, tylko że nie wiem jak to się ma do SSDków o których piszemy ?
    Sądzisz że przeciętny obywatel krajów wyżej rozwiniętych kupuje sobie do notebooka, albo do desktopa domowego SSDka na SLC a tylko nasi rodacy wykupują całą produkcję popularnych dysków konsumenckich ? Myślisz że samsung robi 840 czy 840EVO tylko na Polskę ?
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

No ja też niczemu się już nie dziwię, tylko że nie wiem jak to się ma do SSDków o których piszemy ?
    Sądzisz że przeciętny obywatel krajów wyżej rozwiniętych kupuje sobie do notebooka, albo do desktopa domowego SSDka na SLC a tylko nasi rodacy wykupują całą produkcję popularnych dysków konsumenckich ? Myślisz że samsung robi 840 czy 840EVO tylko na Polskę ?
    Trudno znaleźć mądrego, a jeszcze trudniej Człowieka, co w dosyć spektakularny sposób udowadniali co poniektórzy, poszukując tegoż, chodząc w słoneczny dzień z zapaloną świecą.

Problem jest niestety powszechny i gdyby nie on, to większość producentów musiałaby mocno przemodelować myślenie, a tak, jest jak jest.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Johanan to taka naturalna i obowiązkowa przeciwwaga optymizmu jeśli chodzi o technologię ssd.

A w segmencie enterprise nic ciekawego, Intel sobie radzi ze swoim nowym wypustem na pcie.
    Z8 | N 24-70 2.8 S II | V 85 1.4 Pro |
    Vivitar 135 2.8 F mount

Domyślnie

Ok. Ale proszę wytłumacz mi dlaczego powinno mi zależeć na płaceniu za coś czego nigdy nie wykorzystam, a może szkoda mi będzie utylizować ? No bo chyba możemy założyć że nawet jeśli super hiper wytrzymała odmiana NANDów byłby obecnie w cenie tak atrakcyjnej że MX100 byłby drogi, to byłaby również dostępna odmiana znacznie tańsza - mniej wytrzymała. Czyli pytanie pozostaje aktualne - CO MA MNIE PRZEKONAĆ ŻEBY PŁACIĆ ZA COŚ WIĘCEJ SKORO TO TAŃSZE (i mniej wytrzymałe) MI WYSTARCZA ?
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ok. Ale proszę wytłumacz mi dlaczego powinno mi zależeć na płaceniu za coś czego nigdy nie wykorzystam, a może szkoda mi będzie utylizować ? No bo chyba możemy założyć że nawet jeśli super hiper wytrzymała odmiana NANDów byłby obecnie w cenie tak atrakcyjnej że MX100 byłby drogi, to byłaby również dostępna odmiana znacznie tańsza - mniej wytrzymała. Czyli pytanie pozostaje aktualne - CO MA MNIE PRZEKONAĆ ŻEBY PŁACIĆ ZA COŚ WIĘCEJ SKORO TO TAŃSZE (i mniej wytrzymałe) MI WYSTARCZA ?
    To jest Pawełku akurat bardzo ciężko wytłumaczyć, choć mniemam, że akurat Ty mnie zrozumiesz, bo widzisz to jest kwestia przyjęcia odpowiedniej filozofii życiowej, która dla przykładu, wyklucza bywanie w mcdonaldach i jedzenie na plastykowych talerzykach, plastykowymi sztućcami, czy picie kawy z polcelitowego "nocnika".

Dysk, to jakby nie było, newralgiczna część komputera, są tam bowiem często niezwykle istotne dane, dlatego dla mnie ZAUFANIE, akurat do tego komponentu ma znaczenie nie do przecenienia.

Już to mówiłem, ale dla potrzeby chwili powtórzę, że nie do przyjęcia jest dla mnie regresywny "rozwój" technologiczny, tylko w imię niższych cen.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Ale jesli na dysku sa tak newralgiczne dane, ze ich utrata spedza sen z powiek to robi sie kopie zapasowa i spi sie spokojnie. I nie dotyczy to tylko dyskow SSD.
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GeparD Zobacz posta
    Ale jesli na dysku sa tak newralgiczne dane, ze ich utrata spedza sen z powiek to robi sie kopie zapasowa i spi sie spokojnie. I nie dotyczy to tylko dyskow SSD.
    ... ależ robię kopie, bardzo starannie robię, a SSD u mnie są jedynie nośnikami systemu i oprogramowania, niemniej działają również jako przestrzeń robocza przy wsadach, dlatego wolałbym móc mieć więcej zaufania do tej młodej technologii.

A co do tego regresu w technologii SSD, to ciekawe jakbyście Koledzy zareagowali, gdyby Nikon chciał w ten sam sposób "ulepszać" nowe puszki, chcąc zyskać więcej klienteli.
    Migaweczka na 5 tys. pstryków, czy takie tam udogodnienia.

A może też coś takiego w Eizo, gdzie zamiast kilkudziesięciu tys. gwarantowanych godzin pracy, zaszliby do np. 10 tys. ale za to za niższą cenę.

No pomysł po prostu miodny, tylko coś jakby niekoniecznie dla użytkownika.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Nie rozumiem troche porownania migawki na 5tys pstrykow, gdzie nawet dla laika to jest nic z np z 5 letnia zywotnoscia dysku przy zapisie 40GB/dzien. Nie wiem co ja musialbym robic na systemowym dysku by zapisywac 40GB dziennie.
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Strona 246 z 319 PierwszyPierwszy ... 146196236244245246247248256296 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów