Close

Strona 218 z 338 PierwszyPierwszy ... 118168208216217218219220228268318 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 171 do 2 180 z 3379

Domyślnie

ropusz, z ciekawosci zapytalam o ta roznice miedzy jednym Samsungiem, a drugim, bo wiem jaka jest kolosalna przepasc miedzy przesiadka z hdd na sdd,
    a ze w nowym laptopie mam system na zwyklym hdd, to jego praca po prostu czesto muli przez dysk, wszystkie aplikacje sie gorzej i wolniej otwieraja niz na stacjonarnym gdzie mam wlasnie ssd.
    Dlatego wiem, ze musze kupic drugiego Samsunga (kieszen na dysk juz mam) i to mnie nie ominie i jak roznica jest tylko w testach, to zostalabym z checia przy tym dysku co mam.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Wymień w takim razie HDD w laptopie na SSD. Wiesz jaki masz interface do dysku? Jak wolny to może się okazać, że z wersji Pro i tak nie byłoby pożytku bo ograniczeniem będzie interface.

Domyślnie

ropusz nie wiem, chcialabym wlozyc go w kieszen, zamiast cd-romu. (zreszta juz dawno mialam go wymienic, ale czlowiek ma zawsze inne sprawy na glowie).
    Samsung 840, jest nawet dosc tani, 75 €. a mi sie przypomnialo ja mam wersje 830, to nawet starsza niz obecne Samsungi.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Jak chcesz mieć SSD i HDD w latopie to zrób tak aby system był postawiony na SSD. W przeciwnym razie nie odczujesz dużej różnicy.

Domyślnie

ropusz tak dokladnie chce zrobic. System nigdy nie powinien byc instalowany na zwyklych hdd, bo laptop dziala slamazarnie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    A jaka jest roznica? Warto wymienic Samsunga 840 na wersje PRO? Co sie zyska?
    poza teoretyczną trwałością dysku (na korzyść Pro)

zapis / odczyt S840 -> 134 / 526 MB/s
    zapis / odczyt S840Pro -> 522 / 558 MB/s
    zapis / odczyt S840Pro w trybie Rapid -> 744 / 734 MB/s

dla porównania z talerzowcem

zapis / odczyt WD Black 2TB -> 139 / 135 MB/s

wyniki z samsung magician, dla mojego kompa (i7, dużo szybkiego ramu, kontroler sata3)
    warto dopłacić do Pro (czy nawet Evo)
    grim&evil
    treli-freli, mam mnóstwo megapikseli

Domyślnie

Tyle że w praktyce niewiele z tego wynika. Różnicę między hdd a SSD jest bardzo wyraźna, a różnica między tym 840 a 840pro jest trudna do zauważenia. Im wolniejszy komp tym trudniej będzie cokolwiek zauważyć. Oczywiście, jeśli będziemy chcieli kopiować z SSD na SSD840 to zauważymy różnicę, ale to promil czasu który spędzamy przy kompie, a poza tym żeby różnica była istotna, musimy kopiować naprawdę olbrzymie objętości.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Zamowie drugiego Samsunga ale EVO. A co powiecie jeszcze o dyskach SanDisk SSD 128GB Sata3? Jak on wypada w porownaniu do Samsunga EVO?

Domyślnie

Pro używa lepszych i żywotniejszych kości MLC i oprócz lekko lepszej wydajności w testach, ma 5 lat gwarancji.
    Evo używa kości TLC, które są mniej żywotne.

Oba dyski wystarczą spokojnie na 5-10 lat intensywnego używania.
    Z8 | N 24-70 2.8 S II | V 85 1.4 Pro |
    Vivitar 135 2.8 F mount

Domyślnie

Bedzie ten EVO (juz zamowilam), wiec jeszcze pytanie, gdzie lepiej go wlozyc w laptopie, w miejsce zwyklego hdd, a zwykly hdd przestawic w miejsce cd-romu, czy dysk SSD z systemem, podpiac w miejsce cd-romu w odpowiedniej kieszeni?

Strona 218 z 338 PierwszyPierwszy ... 118168208216217218219220228268318 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów