Close

Strona 181 z 338 PierwszyPierwszy ... 81131171179180181182183191231281 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 801 do 1 810 z 3379

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Budziko Zobacz posta
    SyncToy. Program Microsoftu. 3 rodzaje kopii, pracuje u mnie ze 2 lata. Wadą jest to ze musisz go ręcznie odpalić i dać komendę "zrób kopie" pewnie można wsadzić go w harmonogram zadań Windows, ja się przyzwyczaiłem ze ręcznie uruchamiam. Mam na archiwum 2 x 2Tb i tym softem robie kopię. Kopia jest "otwarta" wersją - czyli tak jak było na dysku tak jest w kopii.

SGSII + Tapatalk
    potwierdzam ma opcję odpalania konsolowego - działa bez problemu potem w harmonogramie, jako element start czy po prostu ikonka na pulpicie wykonująca całe zadanie ustawione po uruchomieniu.
    trochę złomu w dużym plecaczku.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Ale RAID nie załatwia sprawy. Bo masz od razu te same zmiany na drugim dysku, więc tak samo skasowane dane.
    Kto powiedział, że kopia zapasowa to jakiś jeden plik, a tym bardziej, że nie można wyciągnąć poszczególnych danych? Przeczytaj jeszcze raz co napisałem w poprzednim poście.
    Kopia w przypadku Time Machine wygląda tak, że masz normalną kopię oryginalnej struktury danych, każdy plik osobno. Dodatkowo każda zmiana pliku, to oddzielna kopia tylko tego pliku w katalogu z datą. Dodatkowo jest jeden katalog, który ma jakby tylko linki do ostatniej wersji każdego z plików. Jak plik usuwasz, to ginie link z tego dnia, ale dane i kopia pliku pozostają. Nigdy zatem nic nie jest usuwane z dysku archiwalnego (dopóki nie zabraknie miejsca). Odzyskiwanie odbywa się poprzez skopiowanie wybranego pliku, lub poprzez interfejs ułatwiający znalezienie dokładnego stanu z konkretnego dnia.
    Robota przy tym żadna, bo wszystko dzieje się za naszymi plecami w tle. Coś pięknego. Nie robisz dosłownie *nic*, a masz dostęp do dowolnych pojedynczych plików z dowolnego dnia. Rewelacyjny sposób zabezpieczenia danych. W dodatku nic nie jest kompresowane, czyli mamy wielką łatwość odzyskania danych w przypadkach ekstremalnych awarii.
    Jeżeli jest aplikacja na Windows, która to umożliwia, to bardzo polecam jej poszukanie. Może fraza typu "time machine on Windows" coś znajdzie.
    A jak masz sformatowany dysk pod TM? W HFS+ czy w inaczej? Pytam dlatego, że mam w HFS+ i jak jakiś czas temu wykaszanił mi się Mac, miałem problem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leon001 Zobacz posta
    A jak masz sformatowany dysk pod TM? W HFS+ czy w inaczej? Pytam dlatego, że mam w HFS+ i jak jakiś czas temu wykaszanił mi się Mac, miałem problem
    Mac OS Extended z kronikowaniem (journaled)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Mac OS Extended z kronikowaniem (journaled)
    Czyli HFS+. Jakby nie patrzeć do odczytania tego dysku na windzie (w razie potrzeby) trzeba coś instalować, bo z tego co wiem TM obsługuje tylko ten format. Chyba, że się mylę?

Domyślnie

Nie jestem biegły w poruszaniu się między platformami. Rzeczywiście jedyną wspólną nowoczesną partycję jaką obsługują w pełni oba systemy jest chyba tylko exFAT. Nie znam nawet ograniczeń TM. Możliwe jednak, że ze względu na ogromną ilość linków symbolicznych w tworzonej kopii, inne formaty partycji nie są możliwe do użycia.
    Przyznam, że jest to pewien problem, jednak z drugiej strony, kopia zapasowa ma raczej służyć do odtworzenia stanu systemu, a nie do przenoszenia danych pomiędzy komputerami, czy systemami. Dane oryginalne mogą przecież leżeć na dowolnym typie partycji o ile się nie mylę.
    Oczywiście wolałbym, by wszystkie systemy widziały wszystkie możliwe formaty i bez zająknięcia je obsługiwały, jednak rzeczywistość nas nie rozpieszcza.

Domyślnie

A czy jest jakis program, ktory potrafi sprawdzic zywotnosc dysku SSD?
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    A czy jest jakis program, ktory potrafi sprawdzic zywotnosc dysku SSD?
    Jeżeli stricte SSD, to nie ma.

Generalnie, wszystkie oceniają wartości w S.M.A.R.T. dysków.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Podpowiedzcie Koledzy, czy te wartości dla takiego dysku są dobre ? Obawiam się, że nie korzystam z jego możliwości w pełni.
    Jeśli tak jest, to CO pozmieniać w "OS OPTYMALIZATION" aby rezultat B był lepszy ?

ff

Domyślnie

SATA 3Gbps?
    d70s + N18-70 + N55-200

Strona 181 z 338 PierwszyPierwszy ... 81131171179180181182183191231281 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów