Close

Strona 179 z 338 PierwszyPierwszy ... 79129169177178179180181189229279 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 781 do 1 790 z 3379

Domyślnie

RAID 1 to nie kopia danych czyli backup. To zapewnieni eredundancji. Znam juz przypadki gdzie takie mylne myslenie doprowadzilo do utraty danych. RAID 1 nie broni przed bledem kontrollera, oraz przed przypadkowym skasowaniem danych, bledem softu, etc.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

To co proponujesz ssd, a hhd bez raidu. Tylko robienie codziennie kopi jest dla mnie bardzo upierdliwe.

Domyślnie

proces robienia kopii mozna zautomatyzowac, uzywajac odpowiedniego programu.
    SSD jako dysk systemowy, jeden HDD jako dysk do obrobki, 2 HDD, podlaczany zewnetrznie tylko do wykonania kopii zapasowej przez odpowiedni soft. Jezeli nie potrzbeujesz trzymac stanów poprzednich, tylko miec idealna kopie, to po prostu synchronizacja 2 dysków ze sobą. RAID1 nie jest najbezpieczniejsza opcja jezeli chodzi o zabezpieczenie danych - sluzy on do zapewneinia nieprzerwanego dostepu do do danych, nawet w wypadku awarii jednego z dyskow.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Jakiego programu??

Domyślnie

Nawet wbudowanego narzędzia kopii zapasowej w system Windows.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Ja również polecałbym wspomniane rozwiązanie z jednym dyskiem zewnętrznym jako backup. Oczywiście użytkownikowi MAC OS w ogóle nie musiałbym wspominać o wykorzystaniu w tym celu genialnego Time Machine, ale może jest jakieś oprogramowanie na PC, które ma podobną opcję - czyli trzymanie poprzednich stanów systemu (na linkach symbolicznych). Oczywiście sprawdzi się to tylko wówczas, kiedy dysk nie jest zapchany pod korek oraz nie przybywa i nie ubywa ogromnych ilości danych co chwila. To bardzo przydatne w przypadku dziwnych przypadków lub podjęcia błędnych decyzji przez różne osoby pracujące na komputerze. Po prostu można przywrócić potem stan danych z dowolnego dnia. No i wówczas synchronizacja może odbywać się niemal w dowolnym momencie. Przy klasycznej kopii danych, lepiej archiwizację wykonywać raz dziennie albo po dużych zmianach - ale tylko wówczas, kiedy jesteśmy pewni, że stan dysku jest nienaganny. To dodatkowe obciążenie - w szczególności jeżeli z komputera korzysta kilka osób.

Domyślnie

Ale cały czas rozchodzi się o to że nie chce mi sie bawić w kopiowanie a kopia zapasowa nie załatwia sprawy bo to jest spakowany plik bez możliwości dostępu do poszczególnych danych. Ja potrzebuje skopiować kartę i mieć od razu kopie na dwóch dyskach.

Domyślnie

Ja potrzebuje skopiować kartę i mieć od razu kopie na dwóch dyskach.
    Czy aby na pewno? Czemu akurat tak? Moze znajac twoje zapotrzebowanie bedzie mozna wskazac inne rozwiazanie :]
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez juggler Zobacz posta
    Ale cały czas rozchodzi się o to że nie chce mi sie bawić w kopiowanie a kopia zapasowa nie załatwia sprawy bo to jest spakowany plik bez możliwości dostępu do poszczególnych danych. Ja potrzebuje skopiować kartę i mieć od razu kopie na dwóch dyskach.
    Jest taki program Photo Mechanic. Przy pobieraniu zddjęć z kart przy pomocy tego programu możesz ustawić dwa miejsca docelowe, np. drugie na zewnętrznym dysku.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    Czy aby na pewno? Czemu akurat tak? Moze znajac twoje zapotrzebowanie bedzie mozna wskazac inne rozwiazanie :]
    Bo już kilka razy skasowałem sobie nefy z jakiegoś zlecenia bo myślałem ze już temat załatwiony, a później okazywało się że się jednak się myliłem i w tedy z pomocą przychodziła mi kopia z drugiego dysku. Kopiowanie z karty to jedno, ale jest jeszcze gotowy materiał którego wolał bym nie stracić.
    Ostatnio edytowane przez juggler ; 11-03-2013 o 00:40

Strona 179 z 338 PierwszyPierwszy ... 79129169177178179180181189229279 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów