Close

Strona 140 z 338 PierwszyPierwszy ... 4090130138139140141142150190240 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 391 do 1 400 z 3379

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qwerty44 Zobacz posta
    Czy dysk SSD zwalnia po zapełnieniu? Test obciążeniowy:
    http://www.purepc.pl/pamieci_masowe/...owy?page=0%2C0
    Fajny mam dysk.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    Czyli jak w moim zupełnie poprawnie pracującym dysku jest wartość 147191559 to "nie mam dysku" - w sensie cały praktycznie jest jednym wielkim uszkodzeniem ? - zlituj się i nie wprowadzaj dezinformacji.
    No to w dyskach SSD, "RAW" nie oznacza uszkodzenia elektroniki dysku, tak jak w przypadku dyskow talerzowych?
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    No to w dyskach SSD, "RAW" nie oznacza uszkodzenia elektroniki dysku, tak jak w przypadku dyskow talerzowych?
    W moim talerzowcu wartość niezerowa w tym polu, nie oznacza uszkodzonego dysku

Domyślnie

No to sie poprawie, Raw w polu reallocated sectors count, oznacza uszkodzony dysk, a read error rate bledy odczytu danych, tak?
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

No, liczniki błędów odczytu albo realokownaych sektorów to zasadniczo różne liczniki
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    No to sie poprawie, Raw w polu reallocated sectors count, oznacza uszkodzony dysk, a read error rate bledy odczytu danych, tak?
    Naliczone Rellocated sectors często/zwykle oznacza uszkodzony dysk, ... ale są wyjątki, gdzie dysk załapał trochę relloków, z przyczyn powiedzmy nie do końca od niego zależnych. Np. miałem kiedyś szwankującą płytę i/lub kabel, dysk naliczył 11 reloków w pierwszym roku użytkowania dysku (o wielkiej wartości przy "BB" nie wspomnę i trochę przy "C7" - jak przy C7 masz wartość niezerową, to oznacza problem transmisji dysk-płyta ... też się dziwię że nie tylko tutaj naliczyło) ... płyta i kabel została wymieniona i wartość przestała się zwiększać we wszystkich 3 polach ... i tak zostało przez kolejne 5-6 lat. Wcześniej miałem dysk w którym reloki narastały z coraz większą prędkością (sprzęt pozostały sprawny) i dobiły do setek-tysięcy ... dysk oczywiście tak wolno zaczął chodzić że przeglądarka w PC z 2 GB RAM ładowała się minutami ... dysk (niewiele) później zupełnie przestał się nadawać do użytku i został reklamowany.

RAW Read error rate może oznaczać szwankujący dysk, ale nie musi (np. w dyskach jednej firmy ten parametr przy zupełnie sprawnym napędzie coś potrafi naliczać, a u innego jak wartość się zwiększa to może być zwiastunem zbliżającego się padu)
    Ostatnio edytowane przez Kyle ; 15-11-2012 o 21:02

Domyślnie

Panowie. Możecie tak jako onkolodzy? Znaczy mam raka na vertexie czy nie mam?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    Panowie. Możecie tak jako onkolodzy? Znaczy mam raka na vertexie czy nie mam?
    Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta

RAW Read error rate może oznaczać szwankujący dysk, ale nie musi
    rsz, a dzisiaj tez masz 6?

Domyślnie

Od miesiąca mam 6.

Domyślnie

wszelkie informacje jakie spotkałem na ten temat prowadzą do haseł "OCZ" i "kontroler SF" - poszukaj w sieci. U mnie w M4 jest niezmiennie wartość 0.
    W intelach, SMART nie podaje tego parametru wcale.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Strona 140 z 338 PierwszyPierwszy ... 4090130138139140141142150190240 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów