Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Mediteranean ...

Witam

Wrzucam Wam secik architektury śródziemnomorskiej ...może się komuś spodoba.

Nikon i podróże ...

Domyślnie

Numeruj zdjęcia. Dobry set, widać staranność i przemyślane decyzje. Wiem, że to tylko pozornie łatwy temat. Ostatnie tu mi nie pasuje, zaburza jednorodność tematyczną, ale pewnie o to właśnie chodziło, by dodać jakiś "kwiatek" .
    A new shit has come to light...

Domyślnie

dokładnie, chciałem wymusić na Was myślenie a na poważnie, zakończyć jakimś nieco innym akcentem ...z architekturą w tle
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

mnie sie podoba i to bardzo
    D90

Domyślnie

Lubię takie zdjęcia, sam ma kilka(dziesiąt) podobnych gdzie żałuje, że nie zrobiłem szerzej, krok w bok itp.

Mam nadzieję, że nie pomyliłem numeracji.

1. obróciłbym aparat w prawo, żeby droga, linia kamieniczek biegła dalej.
    2. jw. lub skadrowałbym ciaśniej same (jak to nazwać) przybudówki.
    3. może by przyciąć z lewej strony, bez drzwi.
    4. może by przyciąć, zostawić tylko drzwi i napis.
    5. masz to zdjęcie gdzie jest więcej "dołu".
    6. może krok w lewo by było więcej drzwi, kosztem uliczki
    7. ostatnie jw. napisano

Na moim monitorze:
    trochę nieostre
    1 i 2 zielonkawe
    3 niebieskawe
    4 pasuje mi, "ciepłe"

Domyślnie

Te zdjęcia kojarzą mi się z wakacjami, ale ostatnie jest jak z innej bajki i psuje całe wrażenie.
    Rozumiem ideę by zakończyć nietypowo, ale to jak na zakończenie piękne utworu usłyszeć potworny fałsz.

Domyślnie

Powiem tak, w domu nie robię obróbki, bo mój stary monitor CRT to porażka, w pracy testuję nowy niestety na TN i dochodzę do wniosków, że wszystko końcowo niestety psuje monitor. Miałem kupić na S-PVA ale wciąż się wstrzymuję, ale jednak coraz bardziej widzę, że nawet dobry monitor na TN się nie nadaje do prezentacji zdjęć tutaj. Ot cała prawda o zafałszowanych kolorach ,etc....
    To co prezentuję, to w 80% cropy, więc może macie rację że źle docięte, na szczęście zawsze mam tylko RAWy....
    Niesmak jak dla mnie wciąż nadal pozostaje w kwestii wyboru monitora ;-(
    Nikon i podróże ...

Uprawnienia umieszczania postów