Szukaj
Numeruj zdjęcia. Dobry set, widać staranność i przemyślane decyzje. Wiem, że to tylko pozornie łatwy temat. Ostatnie tu mi nie pasuje, zaburza jednorodność tematyczną, ale pewnie o to właśnie chodziło, by dodać jakiś "kwiatek".
A new shit has come to light...
mnie sie podoba i to bardzo![]()
D90
Lubię takie zdjęcia, sam ma kilka(dziesiąt) podobnych gdzie żałuje, że nie zrobiłem szerzej, krok w bok itp.
Mam nadzieję, że nie pomyliłem numeracji.
1. obróciłbym aparat w prawo, żeby droga, linia kamieniczek biegła dalej.
2. jw. lub skadrowałbym ciaśniej same (jak to nazwać) przybudówki.
3. może by przyciąć z lewej strony, bez drzwi.
4. może by przyciąć, zostawić tylko drzwi i napis.
5. masz to zdjęcie gdzie jest więcej "dołu".
6. może krok w lewo by było więcej drzwi, kosztem uliczki
7. ostatnie jw. napisano
Na moim monitorze:
trochę nieostre
1 i 2 zielonkawe
3 niebieskawe
4 pasuje mi, "ciepłe"
Te zdjęcia kojarzą mi się z wakacjami, ale ostatnie jest jak z innej bajki i psuje całe wrażenie.
Rozumiem ideę by zakończyć nietypowo, ale to jak na zakończenie piękne utworu usłyszeć potworny fałsz.
Powiem tak, w domu nie robię obróbki, bo mój stary monitor CRT to porażka, w pracy testuję nowy niestety na TN i dochodzę do wniosków, że wszystko końcowo niestety psuje monitor. Miałem kupić na S-PVA ale wciąż się wstrzymuję, ale jednak coraz bardziej widzę, że nawet dobry monitor na TN się nie nadaje do prezentacji zdjęć tutaj. Ot cała prawda o zafałszowanych kolorach ,etc....
To co prezentuję, to w 80% cropy, więc może macie rację że źle docięte, na szczęście zawsze mam tylko RAWy....
Niesmak jak dla mnie wciąż nadal pozostaje w kwestii wyboru monitora ;-(
Skontaktuj się z nami