Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Domyślnie Problem z szumami w d300

Tak się krzyczy o tym, że d300 nie szumi przy wyższych czułościach .. mój trochę juz przeszedł, mam go ok 2 lata, ale i tak nie wydaje mi się, że powinien szumieć nawet przy niskich iso, zwłaszcza w ciemniejszych partiach obrazu, a o wyższych iso (nawet 400) już nie mówię .. sprzętowcem nie jestem, więc może ktoś podpowie jakieś lekarstwo na to?

Gaduła Awatar timi
    Miasto
    Golub-Dobrzyń
    Wpisów
    3

Domyślnie

Z fusów wywróżyć? wstaw najlepiej jakieś foty, bądź linki do zdjęć w większych rozmiarach.

Domyślnie

zasada prosta zdjęcie nie doświetlone zdjęcie zaszumione , zdjęcie ratowane zdjęcie skopane
    Sabinki dwie, Nikony dwa ,nikkory dwa ,tamrony dwa i ryba

WWW-makro widoki itd [/COLOR]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mimivalentine Zobacz posta
    Tak się krzyczy o tym, że d300 nie szumi przy wyższych czułościach .. mój trochę juz przeszedł, mam go ok 2 lata, ale i tak nie wydaje mi się, że powinien szumieć nawet przy niskich iso, zwłaszcza w ciemniejszych partiach obrazu, a o wyższych iso (nawet 400) już nie mówię .. sprzętowcem nie jestem, więc może ktoś podpowie jakieś lekarstwo na to?
    Wstaw zdjęcie z exifem , może znajdzie się lekarstwo.
    D300s,T17-50,SB-800

Domyślnie

Tak to jest, ze nawet przy dobrym swietle wysokie ISO komplikuje sprawe i szumy widac
    Nikon DSLR + N SLR Zenit TTL.
    Amatorzy martwią się o sprzęt, profesjonaliści o pieniądze, a mistrzowie o światło.

Uprawnienia umieszczania postów