Witam, co o czymś takim myślicie? Może się nadać na plakat czy raczej nie?
Uploaded with ImageShack.us
Szukaj
Witam, co o czymś takim myślicie? Może się nadać na plakat czy raczej nie?
Uploaded with ImageShack.us
Nikon D90 18-55mm
jako stary macuser - mówię, że mnie się nie podoba
ps mam nadzieję, że nowy macbook będzie kompletny, bo temy uwaliłeś róg![]()
Nie chodzi o to, na co się patrzy, ale co się widzi - H.D. Thoreau
Musi Ci sie bardzo nudzic, ze zabierasz sie za cos, o czym nie masz bladego pojecia, ze nie wspomne o maksymalnym niechlujstwie.
-- "za niedlugo"? W ogole cale haslo powoduje, ze "rynce opadajom"...
-- brak polskich znakow,
-- brak spacji miedzy "W" a "TWOIM",
-- kroj kompletnie nieczytelny,
-- logo iSPOT (tak ciezko sprawdzic jak ich znak wyglada?),
-- zdjecie do bani -- ostrosc w ciemnej d..., a i sposob wykonania sprawia, ze trzeba sie dlugo przygladac, zeby pojac, ze to laptop.
Reasumujac... Popelniles chyba wszystkie mozliwe bledy, jakich nie powinno byc na plakacie. Nawet jesli to tylko zabawa, to chociaz do tych punktow, moznaby sie troche przylozyc.
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Właśnie po to opublikowałem zdjęcie, żebyście wytknęli mi błędy jakie popełniłem. Dzięki za rady!
Ale mam kilka pytań co do Waszych uwag:
a) "- zdjecie do bani -- ostrosc w ciemnej d..., a i sposob wykonania sprawia, ze trzeba sie dlugo przygladac, zeby pojac, ze to laptop." - nie wiem czemu trzeba się długo przyglądać, ilu osobom to pokazywałem od razu widziały na Nim laptopa. Kontury kompa są nie ostre, dlatego że nowy model ma być "podobno" cieńszy i w tym wypadku nie jest do końca widoczne "jak bardzo". Poza tym, widoczne, i ostre logo Apple.
b) -- logo iSPOT (tak ciezko sprawdzic jak ich znak wyglada?), - w którymś iSpocie w Polsce widziałem identyczne logo które ja zastosowałem, a to które jest na stronie www.ispot.com.pl jest kiepskie. Poza tym to chyba nie logo, tylko tekst pisany..
c) -- kroj kompletnie nieczytelny - miałem zastosować Times New Roman? Ta czcionka podoba mi się
d) - "za niedlugo"? W ogole cale haslo powoduje, ze "rynce opadajom"... - lepiej byłoby "wkrótce"?
Nikon D90 18-55mm
Jakkolwiek bedziesz przekonywal do swoich racji -- to nie jest dobre _plakatowe_ zdjecie laptopa. To jest co najwyzej, malo udany, domowy eksperyment.
"Tekst pisany"? Q! Co to jest "tekst pisany"? Czy logo jest kiepskie czy nie -- to nie Twoja, jako "projektant" plakatu, sprawa. Gdybys kiedykolwiek odwalil taki numer komercyjnie, to pozegnalbys sie ze zleceniem, albo robilbys je pierwszy i ostatni raz dla danego klienta (pomijajac, ze oczywiscie Twoja propozycja i tak by nie przeszla -- obojetnie jak "kiepski" wg Ciebie bylby oryginal).
Oprocz tego malo czytelnego kroju znasz jeszcze tylko Times New Roman? Na temat ksztaltu pisma i "czcionek", a takze tego, jak nalezy je dobierac do roznego rodzaju wydawnictw, wyszlo dosc sporo publikacji. Raczylbym troche poszperac i poczytac, jesli chcialbys sie tym zajmowac w przyszlosci.
Zanim zaczniesz tworzyc hasla reklamowe, proponowalbym podszkolic sie w swoim (jak mniemam) ojczystym jezyku.
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Przyłączę się do opinii Stiga, dodając od siebie, że - to moje wrażenie tylko - użytkownicy Maców raczej są przyzwyczajeni do... jasnych, żeby nie powiedzieć świetlistych kolorów. Nie znaczy to, oczywiście, że wszystko, co związane z Macami musi od razu być białe, ale chyba bardziej by się kojarzyło. Jak zobaczyłem ten plakat, to najpierw popatrzyłem na dół, nie rozpoznałem laptopa (myślałem, że to skaner, serio), po czym próbowałem odczytać napis (próbowałem, bo brak polskich znaków, "WTWOIM" oraz zwrot "ZA NIEDLUGO" mnie kompletnie zmyliły). Tak czy inaczej, zanim doszedłem, że chodzi o sprzęt Apple'a, minęła dłuższa chwila - ale może takie było założenie
Co do hasła, to na pewno lepsze byłoby "wkrótce", co nie zmienia faktu, że hasło też mnie nie przekonuje![]()
Skontaktuj się z nami