Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie Serwis Sigma 30/1.4

Pytanko mam małe, może ktoś już to przerabiał z K-Consult ...

A więc mamy Sigmę 30/1.4 z pewnymi przypadłościami, chociaż jest rewelacyjna optycznie:
    - losowy BF/FF na f/1.4, od f/1.6 jest pięknie.
    - podczas, gdy temperatura na dworze waha się w okolicach zera silnik HSM przestaje działać (na razie zdarzyło mi się to dwukrotnie),
    - z D300 muszę mieć ustawioną korekcję +20.

I tu rodzi się pytanie, gdyż na w/w obiektyw mam jeszcze gwarancję, więc chciałbym wysłać do serwisu ale nie chciałbym wysyłać za bardzo body. I tutaj pytanie do kogoś, kto może przerabiał temat - czy w moim przypadku zostanie wymieniony silnik oraz czy po ewentualnej kalibracji (pewnie mają jakąś "referencyjną" puszkę) ten obiektyw będzie się nadawał do czegokolwiek.
    Jaki ewentualnie byłby czas oczekiwania?
    A7R3/AF18/AF24/AF40/AF85

Domyślnie

WItaj.

A więc tak, miałem z nimi styczność 3 krotnie.

1raz---> wysyłka na gwarancji do kalibracji ( za czasów kiedy było jeszcze za free--> darmowa wysyłka ) Robota wykonana tak sobie bo szkło dalej miało problemy z losowym BF/FF.
    2raz----> wysyłka na gwarancji lecz już za czasu kiedy za przesyłkę trzeba płacic samemu --> robota spartaczona.
    3raz----> reklamacja wcześniejszej kalibracji (pokryli chociaż koszty przesyłki z własnej kieszeni )---> robota spartaczona, szkło jest genialne jesli trafi, zaś to zdarza mu się w moim przypadku mało kiedy choć w zależności od jegu humoru, raz trafi za, raz przed...a czasem trafi 5 razy pod rząd... jednym słowem KICHA.

* czas oczekiwania różny ---> od 7-14 dni roboczych (tak było u mnie)
    * chcąc uzyskać dobrą celność musisz niestety podesłać im swoje body--> aczkolwiek możesz wysłać bez, może akurat

Pozdrawiam i życze udanej zwycięskiej ''walki''.
    E-3,ZD14-54,ZD40-150,S30,FL50,FL50R,FL36R + trochę gratów... i oczywiście F65

Domyślnie

No właśnie tego się boję, że może być gorzej
    Dzwoniłem do serwisu i teraz jeśli bym się zdecydował na wysyłkę to DHL na ich koszt, czas oczekiwania 14 dni.
    A7R3/AF18/AF24/AF40/AF85

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asche Zobacz posta
    No właśnie tego się boję, że może być gorzej
    Dzwoniłem do serwisu i teraz jeśli bym się zdecydował na wysyłkę to DHL na ich koszt, czas oczekiwania 14 dni.

Bardzo ciekawe.. widać firma zmienia swoje ''zasady'' dość często
    E-3,ZD14-54,ZD40-150,S30,FL50,FL50R,FL36R + trochę gratów... i oczywiście F65

Domyślnie

cześć 1. Serwis Sigmy dnia 23.02.2010
    Zapakowany aparat wraz z obiektywem do kalibracjo BF wysłałem wczoraj ubezpieczonym DHL do siedziby firmy z dokładnymi opisami problemu i wszelkimi namiarami na mnie jak i również z dokładnym opisem co w przesłanym pudełku się znajduje.(opisałem numery seryjne każdego sprzętu) Również wysłałem informacje na maila o numerze listu i informacje o wysyłce.
    Paczka została odebrana dziś rano przez serwis Sigmy około 9:00.(według informacji DHL)
    Cały dzień nie dostałem żadnej informacji o numerze zlecenia ani o dotarciu przesyłki ...hmm czyżby horror się zaczyna ...obym nie zapeszył.... odpukać

cześć 2. Serwis Sigmy dnia 24.02.2010
    Po dostarczeniu dnia 23.02.2011 sprzętu do kalibracji nie otrzymałem informacji z serwisu o numerze zlecenia,odbiorze paczki itp itp.
    Zadzwoniłem, miły i sympatyczny głos pani poinformował mnie, że obiektyw już jest po kalibracji i ze 25.02.2011 paczka DHL zostanie wysłana do mnie z powrotem. Dodam , że otrzymałem info, iz serwis sigmy nie informuje o numerze zlecenia o otrzymaniu paczki itp-no cóż do zachodu nam jeszcze ciut brakuje no ale najważniejsze ze się uspokoiłem. (przynajmniej duchowo)
    Od dziecka jednak życie mnie uczy , żeby na wszystko mieć jakiś papier i nic na gębę no ale mam nadzieje , że to wyjątek i nie potwierdzi reguły i wszystko skończy sie tak jak powinno...no cóż czekamy do poniedziałku

Domyślnie

To mówisz, że dość fajnie podeszli do tematu ... jeszcze bym prosił o opinie jak wygląda współpraca z puszką po kalibracji, czy czasem nie jest gorzej

Trzeba się będzie wreszcie przemóc i wysłać
    A7R3/AF18/AF24/AF40/AF85

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez avatarr Zobacz posta
    2011 albo już rok trzymają
    D7000

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rudin Zobacz posta
    2011 albo już rok trzymają
    Faktycznie
    A7R3/AF18/AF24/AF40/AF85

Domyślnie

Losowy AF w tej sigmie to standard. Miałem, przerabiałem - szkoda czasu - nic nie naprawią. Sprzedać, kupić Nikkora 1,8 i zostanie jeszcze na inne drobne graty. Raz też mi w sigmie padł silnik - tylko akurat w innej 10-20 - wymienili bez problemu na gwarancji.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez avatarr Zobacz posta

niezależne opinie klientów o serwisie "N"

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów