Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie D90 + Sb 700/ Metz 50 ?

No mam dylemat która z tych lamp brać ? Czytalem forum i nadal nie moge sie zdecydowac. Roznica w cenie jest niewielka. Prosze uzytkówników ktorzy posiadaja te lampy o wypowiedzenie się na temat plusów i minusów tego sprzetu. Dzieki za wszystkie odpowiedzi.

Domyślnie

Moim zdaniem różnice są nieduże, SB-700 nie miałem, ale SB-800 miała lepsze wykonanie od Metza 58.
    Najlepiej będzie jak obydwie lampy sam obmacasz i zobaczysz którą lepiej Ci się obsługuje
    D800 || D810
    Samyang 14 F2.8 || Sigma 24-35 F2 || Sigma 85 1.4 A || Tamron 70-200 F2.8 G2
    https://wedd.photo/

Domyślnie

no tak tylko ze raczej zamawialbym przez neta a zeby obmacac to musze jechac do innego miasta jakies 40km

Domyślnie

Mam SB-700, ale gdybym miał jeszcze raz kupić lampę to miałbym dylemat bo mam jeszcze aparat analogowy.

SB-700:
    +Szybkie zakładanie/ściąganie lampy z aparatu
    +Może pracować jako sterownik CLS
    +Rozpraszacz w komplecie
    -Nie działa z analogowymi Nikonami

Metz 50AF-1
    +Działa z analogowymi nikonami
    -Zakładanie/ściąganie lampy jest niekomfortowe, trzeba kręcić kółeczkiem
    Ostatnio edytowane przez jkowal ; 11-02-2011 o 12:33
    FUJI+NIKON

Oszczędny w słowach Awatar dominicus
    Miasto
    Warszawa/Brwinów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BialyBST Zobacz posta
    Roznica w cenie jest niewielka.
    Jeśli dla Ciebie tak jest to bierz SB-700. Tylny panel rewelacyjny więc obsługa bedzie bardzo wygodna. Mam 50 Af-1 i jedyne co mnie w niej irytowało to obsługa gdzyż czasmi trzeba wciskać dwa przypiski jednocześnie. Juz się przyzwyczaiłem Do tego SB-700 ma dodatkowe akcesoria, a 50 AF-1 sprzedawana jest "goła".

Domyślnie

a jezeli chodzi o moc tych lamp i bezprzewodowe wyzwalanie to jak to wyglada?

Domyślnie

jeżeli interesuje Cię ten przedział cenowy, to weź pod uwagę także Metz'a 58 AF-1, można go znaleźć za 999zł...
    Ten Metz już nie jest taki "goły" a do tego mocniejszy od SB-700
    1/2 Get Lucky Photo
    D750| S 35mm | N 50mm 1.8 | SB700

Domyślnie

teraz to juz wogole mi namieszałes nie wiedzialem ze 58 jest tak tani w porownaniu do sb 900

Oszczędny w słowach Awatar dominicus
    Miasto
    Warszawa/Brwinów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojtas0009 Zobacz posta
    jeżeli interesuje Cię ten przedział cenowy, to weź pod uwagę także Metz'a 58 AF-1, można go znaleźć za 999zł...
    A gdzie można kupić w takiej cenie

Domyślnie

Wszystko zależy od tego do czego chcesz tej lampy użyć, czy możesz wyzwalać lampy w korpusie, no i ile chcesz wydać...
    Ja mam Metz'a 48 AF-1- jest spore grono ludzi z niego zadowolonych- jak i z innych Metz'ów. Na pewno wiele osób jest zadowolonych z lamp systemowych i jestem więcej niż pewien, że obojętne którą lampę wybierzesz, będziesz zadowolony
    1/2 Get Lucky Photo
    D750| S 35mm | N 50mm 1.8 | SB700

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów