85mm f/2.8 PC-Nikkor
Czy ktoś posiada/posiadał?
Wrażenia? Sample?
Chętnie bym popatrzył na niego osobiście, jeżeli to byłoby możliwe.
PS. Google, pbase i newsy już przeszukałem
Szukaj
85mm f/2.8 PC-Nikkor
Czy ktoś posiada/posiadał?
Wrażenia? Sample?
Chętnie bym popatrzył na niego osobiście, jeżeli to byłoby możliwe.
PS. Google, pbase i newsy już przeszukałem
Wini
Zakupy świąteczne dla 25 członków rodziny robię 24 Grudnia,na stacji benzynowej
Wielki, ciezki, malo poreczny, ale robi sie nim ladne zdjecia. Nie wiem jak to jest, ale 90mm TS canona jest mniejsze, wygodniejsze w obsludze i codziennym uzytku. Tilt bardzo fajne rozostrzenie daje, niestety ustawianie ostrosci na otwartej przyslonie na cyfrze (testowalem z D200) nie jest latwe, za to z FM2 latwo i szybko (ale on ma wyjatkowo duzy wizjer). Nie zachowalem zrobionych tym obiektywem probek. Obrazki byly jak najbardziej przyzwoite i godne polecenia. W tej chwili to jeden z trzech obiektywow na mojej liscie do kupienia.
Lukasz
www.zandecki-photo.com
Do studio rewelacja, odzworowanie 1:2 bdb ... ale trzeba nauczyc sie tego szkla i jego mozliwosci. To juz namiastka wielkiego formatu, kreowanie GO poprzez przyslone, pochyly. TO prawda, we duze i nieporeczne.
Raz mialem to szklo podpiete do aparatu i jak tylko bede mial wolne 4.5k to bedzie u mnie.
Dziękuję za odpowiedzi. Jestem w tej chwili w lekkiejrozterce. Nie wiem, czy brać tego Nikona, czy może Canona 85/1.2? Sądzę, że zabawa Nikonem byłaby bardziej sprzyjająca kreatywnej zabawie. Do 90-ki Canona nie mogę się przekonać
![]()
Wini
Zakupy świąteczne dla 25 członków rodziny robię 24 Grudnia,na stacji benzynowej
Wini, ależ Ty masz rozterki... Bez dwóch zdań 85/2.8 PC-Nikkor pozwala na większą kreatywność i przednią zabawę.
Pozdrawiam
Pytasz o zeissa? Jeszcze "nie dojechał"... Miał być na święta... A tak żeby mnie bardziej wkurzyć, to 35/1.4 też nie dosłali![]()
Ale jak tylko dostanę w swoje łapska, to się niewątpliwie pochwalę i porównam osobiście z nikkorem Czornyj'a co byście sobie jaj ze mnie nie robili, że zeiss to niby taka kicha.
Pozdrawiam
Skontaktuj się z nami