Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie 85mm f/2.8 PC-Nikkor

85mm f/2.8 PC-Nikkor
    Czy ktoś posiada/posiadał?
    Wrażenia? Sample?
    Chętnie bym popatrzył na niego osobiście, jeżeli to byłoby możliwe.
    PS. Google, pbase i newsy już przeszukałem
    Wini
    Zakupy świąteczne dla 25 członków rodziny robię 24 Grudnia,na stacji benzynowej

Domyślnie x

Wielki, ciezki, malo poreczny, ale robi sie nim ladne zdjecia. Nie wiem jak to jest, ale 90mm TS canona jest mniejsze, wygodniejsze w obsludze i codziennym uzytku. Tilt bardzo fajne rozostrzenie daje, niestety ustawianie ostrosci na otwartej przyslonie na cyfrze (testowalem z D200) nie jest latwe, za to z FM2 latwo i szybko (ale on ma wyjatkowo duzy wizjer). Nie zachowalem zrobionych tym obiektywem probek. Obrazki byly jak najbardziej przyzwoite i godne polecenia. W tej chwili to jeden z trzech obiektywow na mojej liscie do kupienia.

Domyślnie

Do studio rewelacja, odzworowanie 1:2 bdb ... ale trzeba nauczyc sie tego szkla i jego mozliwosci. To juz namiastka wielkiego formatu, kreowanie GO poprzez przyslone, pochyly. TO prawda, we duze i nieporeczne.
    Raz mialem to szklo podpiete do aparatu i jak tylko bede mial wolne 4.5k to bedzie u mnie.

Domyślnie

Dziękuję za odpowiedzi. Jestem w tej chwili w lekkiej rozterce. Nie wiem, czy brać tego Nikona, czy może Canona 85/1.2? Sądzę, że zabawa Nikonem byłaby bardziej sprzyjająca kreatywnej zabawie. Do 90-ki Canona nie mogę się przekonać
    Wini

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

Wini, ależ Ty masz rozterki... Bez dwóch zdań 85/2.8 PC-Nikkor pozwala na większą kreatywność i przednią zabawę.

Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vadim Zobacz posta
    Bez dwóch zdań 85/2.8 PC-Nikkor pozwala na większą kreatywność i przednią zabawę.
    Pewnie masz rację, ale trzeba to własnoocznie sprawdzić. A to już nie takie zabawne Parę razy już się przewiozłem.... Dopóty czegoś nie sprawdzisz sam, to ...
    A jak tam ta Twoja 85-ka?
    Wini

Domyślnie

Wini kupujesz w sklepie wysylkowym i masz 10 dni na sprawdzenie towaru, proste
    Pozdrawiam Karol

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gamling Zobacz posta
    Wini kupujesz w sklepie wysylkowym i masz 10 dni na sprawdzenie towaru, proste
    OK, już piszę do foto-tip
    Wini

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

Pytasz o zeissa? Jeszcze "nie dojechał"... Miał być na święta... A tak żeby mnie bardziej wkurzyć, to 35/1.4 też nie dosłali
    Ale jak tylko dostanę w swoje łapska, to się niewątpliwie pochwalę i porównam osobiście z nikkorem Czornyj'a co byście sobie jaj ze mnie nie robili, że zeiss to niby taka kicha.

Pozdrawiam

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów