Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    południowywschód

Domyślnie Zmiana nazw plików w Picture Project

Umyśliłem sobie zaraz po kupnie D70, że będę podczas zgrywania fot z aparatu zmieniał nazwy plików na date i godzinę wykonania zdjęcia. Picture Project umożliwia taką operację. Niestety ostatnio kupiłem foto bank, na który zgrywam fotki a później z niego kopiuję do kompa. Problem pojawia się w momencie kiedy próbuję zaimportować skopiowane z foto banku fotki do Picture Project, zamiast zmieniać nazwy na datę i godzinę wykonania fotki (tak jest ustawony program) to zmienia, a owszem, ale na datę i godzinę importu, czyli robi totalny bałagan.

Mam coś skopane czy Wy też tak macie? Jakieś pomysły? Bo jedyne co mi przychodzi do głowy to najpierw kopiować pliki na kartę i dopiero z karty (umieszczonej w aparacie) zgrywać do kompa. Ale to chore rozwiązanie.

Jeśli ktoś wie jak sobie z tym poradzić to będę wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam
    Art
    D7200 | D70 | Nikkor AF-S 300 mm f/4D IF-ED | Sigma 10-20 mm f/3.5 EX DC HSM | Tamron SP 90mm F/2.8 Di MACRO VC USD | Nikkor 18-70/3.5-4.5 DX | SB-800

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Według mnie, to wszystko działa OK, ponieważ PP czyta datę utworzenia pliku a nie datę wykonania zdjecia.
    D70 kit, F70 + pare dodatkow

Oszczędny w słowach
    Miasto
    południowywschód

Domyślnie

Niestety - sam też do tego doszedłem.

Pozdrawiam
    Art
    D7200 | D70 | Nikkor AF-S 300 mm f/4D IF-ED | Sigma 10-20 mm f/3.5 EX DC HSM | Tamron SP 90mm F/2.8 Di MACRO VC USD | Nikkor 18-70/3.5-4.5 DX | SB-800

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

To jesli chodzi o jakies rozwiązanie to trzeba by poszukać (ew.napisać ) jakiegoś softu który by odczytywał dane z exif'ow i na podstawie tego nadawał nazwę
    D70 kit, F70 + pare dodatkow

Uprawnienia umieszczania postów