Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Domyślnie

bo na f2 w tym szkle już jest miękko.
    A soczewka dodatkowo "zmiękcza" obraz
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

Ok. Rozumiem. Dzięki

Domyślnie

jupiter9 bez soczewki ostrzy na sporą odległość - imho szkoda zawracać sobie głowę przejściówkami z soczewką.
    Jupiter miękki jest - ale nie mydlany, wystarczy jednak o milimetr przekręcić przysłonę i obraz jest bardziej kontrastowy.
    Jupiter9 z pierścieniami pośrednimi to moje ulubione obecnie szkło.
    wpisz 🐒i foto ale nie taką małpę jak w zoo tylko taką jak w emajlu
    ŚREDNI FORMAT jest tylko średni MIKRO CZTERY TRZECIE jest mikro KROP to wycinek całości PEŁNA KLATKA jest najlepsza bo jest pełna

Domyślnie

To już ostatnia moja wątpiliwość: przejściówka normalna czy slim?
    Generalnie wiem, że że slim będzie ostrzyć dalej, ale jak fizyczne mocowanie? Nie będzie zbyt cienka, delikatna?

Domyślnie

slim jest bardzo fajna i nie będzie za delikatna
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

Dzięki - decyzja podjęta

Domyślnie

slim i tylko slim w najbardziej ułomnym bagnecie na świecie (F) każdy mm jest na wagę złota :/
    wpisz 🐒i foto ale nie taką małpę jak w zoo tylko taką jak w emajlu
    ŚREDNI FORMAT jest tylko średni MIKRO CZTERY TRZECIE jest mikro KROP to wycinek całości PEŁNA KLATKA jest najlepsza bo jest pełna

Domyślnie

Taki właśnie zamówiłem Jeszcze raz dziękuję za informację.

Domyślnie

czytałem, ze obiektyw mozna rozkręcic, bez żadnych śrubokretów tj. pierscien płynnej zmiany wielkosci przysłony przekręcamy w lewo, mając przód obiektywu w prawej rece. Po odkręceniu można wyjąć dwa pierścienie dystansujące i powinno ostrzyc dużo dalej niż standardowo z przejściówką bez soczewki.

Domyślnie

no to jak bedziesz miał już przejściówkę Slim to proszę o sample
    Naucz się czytać

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów