Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Rozmiar do labu

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Rozmiar do labu

Witam i pytam jaki max rozmiar do labu z D70 pytam poniewaz znalazlem =%2F9&sbl=100070&sess_id=122414140]LAB W KRAKOWIE a z ich tabelki wynika ze max co moge zrobic to 15x21 poniewaz wieksze rozmiary przekraczaja rozmiar zdjecia z Nikona czyli 3008x2000
    A lab jak sie dowiadywalem jest raczej z tych lebszych
    System Nikon i Quantuum
    W podpisie nie reklamujemy stron firmowych.

Domyślnie

Śmiało możesz robić większe odbitki.

Ja największe robię 20x30 ale widziałem też bardzo dobre odbitki 30x45 z D70.
    Jak lab ma problemy z interpolowaniem do wyższej rozdzielczości, to sam przeskaluj zdjęcia. Polecam tu raczej algorytm najlepszy a nie najszybszy.

Domyślnie

Dzieki
    A czy interpolacja w PS_CS2 jest odpowiednia czy raczej zastosowac jakis inny soft
    System Nikon i Quantuum
    W podpisie nie reklamujemy stron firmowych.

Domyślnie

Ja z D70 spokojnie robię 20x30 z tym,że do laboratorium zanoszę już przeskalowane zdjęcia - raczej nie mam zaufania do interpolacji z labu
    Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Łódź/Wawa

Domyślnie

Też robię 20X30 i są b. dobre. Przede wszystkim zmień lab, to nie będzie problemu z przeskalowaniem. A jak ie, to zrób to samemu. Jeszcze dochodzi ustalenie odpowiedniej wielkości zdjęcia. Tutaj z pomocą może przyjść coś takiego:
    http://ekot.dk/programmer/JPEGCrops/

Domyślnie

A czy interpolacja w PS_CS2 jest odpowiednia czy raczej zastosowac jakis inny soft
    Ja robię w Gimpie ale PS też będzie się nadawał.

Domyślnie

Bez zalu dla jakosci robie 30x45. Kilka wisi juz w siedzibie i nie wstydze sie

Uprawnienia umieszczania postów