Close

Strona 10 z 27 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 262

Wątek: D 3100

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bardziej stolica niż moje rodzinne...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jm Zobacz posta
    Bredzisz.
    Gorzej, że nie pomagasz osobie, która zadaje podstawowe pytanie o obiektyw stałoogniskowy (stałkę).
    pyta bo się nie zna gorzej gdyby nie pytała, chyba..

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    jm
    Proszę oto link -jest trochę matematyki, ale skoro ja dałem radę, to Ty też dasz:

http://www.urbanowicz.net.pl/artykul_6
    Tez zajrzałam z ciekawości.. Przyznam, że daleko nie doszłam (wstyd!) A nie da się jakoś tak... bez obliczeń? Zdaję sobie sprawę, że wiedza o ogniskowej to podstawa..

"Funkcję określającą" wobec rzeczownika może pełnić przymiotnik (zaimek też-ale to zwykle nie jest epitet), imiesłów ale nigdy czasownik. (Epitet to inaczej przydawka - przydawka nigdy nie jest czasownikiem!)
    Ów przymiotnik (epitet) dodaje się w celu podkreślenia jakiejś cechy lub właściwości rzeczownika. Czasownik tej funkcji nie spełnia. Często epitetem jest też sam rzeczownik, przydomek nadany osobie.
    Zatem znów źle czytasz.
    Jak coś, to wołaj ekoneta, albo Pana Miodka od razu

O czym był ten wątek?

Pozdrawiam
    o mamusiu.. czasy liceum albo i gimnazjum się kłaniają.. rozkładanie zdania na czynniki pierwsze nigdy nie było przyjemne

A wątek o aparatACH, a w zasadzie jednym. To tak w ramach przypomnienia. I w sumie jest news, albo taki niusik po polskiemu Kupiłam aparat, nareszcie!! Ale niestety 18-105 musi poczekać. Na początek mniejszy zakres powinien mi wystarczyć, a jak nie... no to zaciskamy pasa i od nowa.
    D3100 + N18-55vr | i co(ś) dalej?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marlena01 Zobacz posta
    ...Kupiłam aparat, nareszcie!!
    I to jest bardzo dobra wiadomość ten krótszy "kit" jest też dobry. Gratuluję zakupu!
    Przeczytaj instrukcję, rób zdjęcia, wyciągaj wnioski.
    Resztą się nie przejmuj.
    Pokaż jakieś efekty swojego fotografowania

PS Gdzie kupiłaś?
    Ostatnio edytowane przez jm ; 21-03-2011 o 19:32
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Domyślnie

A wątek o aparatACH, a w zasadzie jednym. To tak w ramach przypomnienia. I w sumie jest news, albo taki niusik po polskiemu Kupiłam aparat, nareszcie!! Ale niestety 18-105 musi poczekać. Na początek mniejszy zakres powinien mi wystarczyć, a jak nie... no to zaciskamy pasa i od nowa.
    No news is bad news więc dobrze,że jest:gratuluje!!!Kit jest okiPewnie go polubisz i nie zmienisz
    camera obscura i ta i ta...
    parę fotek

Domyślnie

pyta bo się nie zna gorzej gdyby nie pytała, chyba..
    Jasne,że powinna pytac,jak my wszyscy tutaj.Ważne tylko,żeby dostała poprawną odpowiedz.To jest dosyć istotne
    pozdro
    camera obscura i ta i ta...
    parę fotek

Oszczędny w słowach
    Miasto

Domyślnie

I to jest bardzo dobra wiadomość ten krótszy "kit" jest też dobry. Gratuluję zakupu!
    Przeczytaj instrukcję, rób zdjęcia, wyciągaj wnioski.
    Resztą się nie przejmuj.
    Pokaż jakieś efekty swojego fotografowania

PS Gdzie kupiłaś?
    miałam w fotojoker.pl kupic, ale go nie było w magazynie. Spodziewałam się, że będzie gdzieś za tydzień czy jakoś tak. Więc padło w końcu na cyfrowe.pl W momencie zakupu dostałam maila od fotojokera, że mają już aparat :O troszkę się.. zdenerwowałam bo tam jednak było taniej ale nic.

fotouśmieszek: a to się jeszcze okaże.

Czekam cierpliwie zatem. A co do tego chwalenia... zaczekałabym z tym trochę aż się nauczę zdjęcia robić porządnie.

Oszczędny w słowach
    Miasto

Domyślnie

Kto nie poznał magii robienia zdjęć lustrem.. niech żałuje. Niech to będzie nawet i lustro amatorskie, ale zawsze to jakiś początek..

.. pierwsze wrażenie po przejściu na nikona jest bardzo dobre. A poza tym to jest się czego uczyć, oj jest..

Na pewno nie wrócę do "małpek", no way!

Na pierwszy rzut oka d3100 działa. I to całkiem nieźle. Jak na moje potrzeby. Ale 18-55.. to za mało..

Domyślnie

Jak na moje potrzeby. Ale 18-55.. to za mało..

....mówiłem , ale spokojnie wszystko w swoim czasie ....

Domyślnie

Mam 18-55 i sprawuje się jak najbardziej
    Co prawda jestem początkujący ale widzę potencjał w tym sprzęcie

Domyślnie

... 18-55.. to za mało..
    Dokładnie to samo stwierdziłem po zakupie w styczniu, poczekałem trzy miesiące i właśnie przedwczoraj dotarła do mnie 18-105, bardzo miły sprzęt, tylko żona stwierdziła, że klocek się robi, a nie aparat :P jest trochę cięższy, ale jak dla mnie pozytywne wrażenia i o to mi chodziło na co dzień, może kiedyś przybędzie 70-300. Teraz kombinuję gripa.
    D3100, N18-105 VR + Marumi UV + Marumi CPL WPC, Jupiter 37A MC 135/3.5, Helios 81N MC 50/2, Velbon DF-60

Oszczędny w słowach
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Antonioo Zobacz posta
    ....mówiłem , ale spokojnie wszystko w swoim czasie ....
    wiem.

W tej chwili denerwuje mnie, w zasadzie to mało powiedziane 'denerwuje'.., mój brak wiedzy.. mój brak umiejętności. Nie mogę zrobić, nie umiem przyznajmy szczerze, zdjęć takich jakie chciałabym, żeby były... a że jestem niecierpliwa.. to moje nerwy... wrrr... wertuję forum już, ale mam problemy z wieloma rzeczami. Mowa nadal o fotografii..

Strona 10 z 27 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów