Close

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 42 z 42

Wątek: d90 vs d7000

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RzeckiDG Zobacz posta
    No faktycznie, przy odrobinie samozaparcia do sprzętowego onanizmu można się doszukać sprzeczności we wszystkich testach publikowanych w gazetach czy uznanych serwisach foto. Ja przejrzałem m. in. wątek z d7000, serwis optyczne.pl, dxo mark, testy w digital camera polska, ograniczając się do modeli d90, d300s i d7000.

Konkluzja...? Cyferki cyferkami, wyniki wynikami, a czas który można było poświęcić na tak ukochane przez nas fotografowanie uciekł bezpowrotnie:P
    Nazywanie kogoś onanistą tylko dlatego,ze korzysta krytycznie z testow jest zwykłym nadużyciem albo mamy 99.9% onanistow wsrod fotografujacych.Każdy przy zdrowych zmyslach,jezeli ma w perspektywie wydac pare K pln zajrzy do testow,poczyta takich entuzjastow jak fatman zeby ułatwić sobie dostep do info.To oczywista oczywistość.Nie rozumiem intencji cytowanego posta tak dalece jest pozbawiony sensu.
    camera obscura i ta i ta...
    parę fotek

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotouśmieszek Zobacz posta
    Nazywanie kogoś onanistą tylko dlatego,ze korzysta krytycznie z testow jest zwykłym nadużyciem albo mamy 99.9% onanistow wsrod fotografujacych.Każdy przy zdrowych zmyslach,jezeli ma w perspektywie wydac pare K pln zajrzy do testow,poczyta takich entuzjastow jak fatman zeby ułatwić sobie dostep do info.To oczywista oczywistość.Nie rozumiem intencji cytowanego posta tak dalece jest pozbawiony sensu.
    Chciałem zaznaczyć, że na podstawie informacji z różnych serwisów i gazet osobie zainteresowanej zakupem jakiegoś sprzętu czasem ciężko o krytyczną ocenę i wyciągnięcie właściwych wniosków. Przecież testy w gazetach i serwisach to nie tylko badania laboratoryjne, ale i sprawdzanie puszek w warunkach "polowych". Opinie z forum, zwłaszcza takich entuzjastów jak Fatman też starają się być w miarę możliwości obiektywne. Dlatego zastanawiać może skąd biorą się różnice, czasem diametralne. I tak wg. mnie zaczyna się faza onanizmu sprzętowego ( określenie to nie jest dla mnie pejoratywne, określa pewien stan, który jeśli doprowadzi do zakupu tego najodpowiedniejszego aparatu, obiektywu itp. jest nawet pożądany ) Gorzej, gdy te poszukiwania oznaczają coraz to większą sumę na potencjalny zakup i odwleczoną przez to w czasie jego realizację.

I według mnie właśnie ten czas jest czasem straconym.

Mam nadzieję że nieco rozjaśniłem...
    d-90, 18-105 , 35 f1.8,Sigma 10-20 F4-5.6 HSM, SB-600, lowepro inverse 200, Velbon Sherpa 600R i parę gadżetów

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów