Szukaj
Napewno bym wywalił B&W
podpis niezgodny z regulaminem forum
No własnie daję pod krytykę - która wersja jawi się ciekawiej?
Kolor. A BW to nie jest BW tylko zdjęcie szaro-szare.
Zauwazylem, ze realizujesz sie w fotograficznie w architekturze, co cieszy, bo to sztuka wbrew pozorom trudna i niewdzięczna. Ale warto próbować.
To jednak co tutaj pokazałes, to nieporozumienie. Jest to - powiedziałbym - klasyczne spapranie potencjalnie ciekawego tematu, jakim jest zestawienie tej prostej, graficznej fasady z neoklasycystycznym budynkiem z prawej, albo z modernistycznym z lewej.
Ty natomiast strzeliłes szkolne zdjecie en face, bez jakiejkolwiek próby sensownego pokazania tych relacji, za to z imponującym (ale potrzebnym jak dziura w moście) modelem peugeota i całą masą zbednych przeszkadzajek (jak np ten znak parkingowy z kamerami).
To juz nawet takie przekadrowanie i pewna minimalna obróbka daje zupełnie inny efekt, o którym nie mozna juz powiedziec, ze jest li tylko dokumentacyjny jak zdjecie oryginalne.
Nie wiem, czy czujesz te róznice, ale jezeli myslisz powaznie o dobrej fotografii architektury, to mysle, ze powinienes sie nad tym zastanowic.
I'm not always right, but I'm never wrong...
^^
Czuję, dzięki za rady.
Chodziło mi tutaj bardziej o neutralne przedstawienie budynku aniżeli o tworzenie artystycznych wartości.
Na tym zresztą polega w dużej mierze zawodowa fotografia architektury.
Jednak zabawa formą jako dopełnienie całości jest jak najbardziej ok.
też mi ten pełgot trochę przeszkadza, natomiast imo kadru nie psuje. Niestety nie mogę o zdjęciu nic powiedzieć poza tym, że wygląda przyjemnie i chętnie zobaczyłbym je w seriiPoza tym BW popraw bo kompletnie skopana jest ta konwersja, brakuje tutaj kontrastu tonalnego kolorów.
BTW lechupe, to jest zdjęcie nocne?![]()
Sugerujesz że miał zbić szybę i przepchnąć, czy masz jakieś inne ciekawe rozwiązanie?
Drabina i francuz?
Ale można o nim powiedzieć, że wygląda cienko.
Dobrej według kogo?
Co do zdjęcia - wolałby trochę szerzej i ciut jaśniej. I też uważam, że fajnie by pasowało to paroklatkowej serii.
I'm one of those bad things that happen to good people
Musze przyznac de Fresz, ze mnie rozczarowałes.
I'm not always right, but I'm never wrong...
1.Kolor.
2. Tak jak napisał kolega zdjęcie bez "dodatków" byłoby bardzo przyjemne.
Niestety zdarza się, że w pierwszej chwili przed zrobieniem zdjęcia jesteśmy oczarowani widokiem a w domu z powodów tych "dodatków" z żalem je kasujemy.
Skontaktuj się z nami