Szukaj
Nie mogłeś chociaż ukucnąć do tych zdjęć i zrobić je znad trawy? Na pewno można było.
O kiepskim świetle i beznadziejnej obróbce (a raczej jej braku) nie wspomnę.
Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB
Jak wyżej, wszelakie zwierzaki wyglądają o niebo lepiej z poziomu ich oczu lub niżej. Wyjątek stanowią migrujące stada ujęte z pokładu samolotu oraz psy siedzące u stóp fotografa focone fiszem![]()
Völkchlor
nie mogłem bo to było robione z wozu...a jak wiadomo bizony nie atakują pojedynczo tylko stadem...więc nie było możliwości...
Co do światła było pochmurno...może by się przydała lampa błyskowa...
a Co do obróbki mogłem je obrobić ale wolałem wstawić surowe bez ingerencji ale je obrobię dziś lub jutro i wstawię po obróbce...
Nikon D5000+Nikkor 18-55mm f/3.5-5.6+Macro Lens Kit+CHĘCI
Wiesz, zasada w fotografii jest taka, że albo cykamy zdjęcia od niechcenia, z racji jakiejś tam wycieczki, albo przykładamy do zdjęcia starannie. A to drugie wymaga odpowiedniej pory dnia i warunków oświetleniowych. I nie ma bata, chociaż są artyści, którzy potrafią zrobić dzieła sztuki fotografując zwykłą ławkę w parku przy kiepskim oświetleniu.
Niestety o ile obróbkę można poprawić, z kadrów już nic nie wyciśniesz. Kiepska perspektywa no i dodatki. Płot, wiadra... A ten kibel na dwójce to już porażka totalna.
Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB
następnym razem uchyl drzwi i przez szparę foć![]()
Völkchlor
No takie pstryki pamiątkowe. Przydałoby się trochę kadrowania i obróbki.
Skontaktuj się z nami