Podoba mi się 4,7,8,9
Ciekawe kolory. Oryginalne miejsca z klimatem. Fajne.
Szukaj
Podoba mi się 4,7,8,9
Ciekawe kolory. Oryginalne miejsca z klimatem. Fajne.
1 gdyby samochód był minimalnie w lewo byłaby bardzo dobra, a tak to wybieram 4 i 8, oraz dodatkowo 11, która dla mnie ciekawie zamyka cykl, szkoda że nie jest symetryczna, albo jeszcze lepiej pod większym kątem. Teraz trochę brakuje mi zdecydowania.
Z ciekawością się je ogląda. Bardzo pozytywny odbiór. 3 x tak.
Nie ważne jest dłuto - ważna jest rzeźba.
Ciekawe miasto. Niektóre kadry (np. 2, 4, 5, 8 ) prawie pachną sceneriami z "Łowcy androidów".
Inne moje ulubione z tej serii to:
1 - jeszcze chętniej z obciętym dołem (do proporcji 16:9),
3 - chyba najlepsze; ładny kontrast puchatego motywu z chłodem i anonimowością metropolii (przynajmniej tak ja to odbieram),
10 - choć może mam mało wyszukany gust i jest jakby minimalnie ruszone.
Już mi się podoba ta Sigma (ta ogniskowa, plastyka i światło) - tylko pewnie zaraz rozwiejesz moje mrzonki i albo powiesz, że zastawiłeś za nią autko, albo że z "wykastrowanym" amatorskim korpusem nie da rady![]()
To ja sobie 9-kę wybiorę... Ale całościowo też mi jak najbardziej "nrawitsa".
(...\/...)
Dlatego warto czasem np. zrobić dubla na ISO 800, by go potem odszumić i mieć, gdy główny plik okaże się minimalnie poruszony - chociaż rzadko jest aż tyle czasu. Ja osobiście do nierozmazanych 1/10s na lustrze jeszcze nie zszedłem
Świat się zmienia, tzw. cywilizowany Zachód ma coraz mniej do zaoferowania, a Wschód coraz bliżej. Dlatego klimaty nr 2, 5, 6 i 8 wcale nie są aż tak odległe od tych w zburzonych halach KDT czy na likwidowanym "Bazarze Europa" - z tą różnicą, że tu nie można spotkać Harrisona Forda, a co najwyżej Korwina-Mikke![]()
Ostatnio edytowane przez Jacenty Z. ; 09-02-2011 o 13:31
Wolę (a raczej wolałem) zrobić drugie-trzecie zdjecie, jak bawić się w zmienianie ISO w tę i spowrotem, a potem dodatkowo jeszcze odszumiać na komputerze. Przy tej ogniskowej to nie jest aż taki problem - inna sprawa że wyrobiłem sobie pewną rękę jako alternatywę dla wyższego iso. Kiedyś 400 to był max zeby zdjecie sensownie wyglądało, więc się nauczyłem nie wychylać poza 200 i wyszlo mi to na dobre. Na średnim spokojnie daję radę czasy 1/4 - warto poćwiczyć
Nie, to zdecydowanie coś wiecej i coś całkiem innego. Coś kompletnie innego. Zresztą jak wróciłem po dwóch tygodniach do naszej pięknej Polski to złapałem regularnego doła i znajomi z którymi byłem też więc coś w tym jest![]()
Völkchlor
Caly secik bardzo mi sie podoba , przypomina mi sie klimat Japoni
Polecam wizyte na wiosne kiedy kwitna wisnie ,sama bajka![]()
NIKON
A ja się wyłamię i będę na nie. Może to kwestia tego, że też znam podobne klimaty i zdjęcia nie robią na mnie wrażenia? Wyróżnię jedynie numer 3 oraz 8. Na tych coś mi się podoba. Trójka to to poczucie samotności, spacery po nocy, wsłuchiwanie się w nocne życie. Osiem to koniec dnia pracy i powrót do domu.
Na pozostałych nie pasuje mi to samo, dlaczego zmieniłem D80 na D700. W tym aparacie brak było jeszcze możliwości pokazania całej rozpiętości sceny. Powypalane światła zawsze psuły efekt (choć to może kwestia konieczności innego naświetlania i wyciągania potem z cieni - ale te szumy - brrr). Trochę zbyt dokumentalnie podszedłeś też do większości kadrów. Zagęściłbym atmosferę - okiem widziałbyś chyba co innego - większe nasycenia, głębsze cienie (gdy patrzysz przed siebie, a nie pod nogi), trochę inna krzywa jasności itd. Zabrakło "mięsa" - może nierzeczywistego, ale widowiskowego. I kolorów świateł (tak wiem, że oni często na zimno świecą). Zerknij na tę wersję, będzie jaśniejsze o czym piszę (może nie przypaść do gustu, ale chodzi mi o kierunek mojego toku rozumowania):
http://img25.imageshack.us/img25/5892/dsc6269i.jpg
Ostatnio edytowane przez mOSAd ; 19-02-2011 o 02:40
Skontaktuj się z nami