jak sie ustawia w sb800 blysk na 2 lamelke, jak ustawie rear i lampe na M to dziala, ale jak mam rear i lampe ma ttl to blyska na 1 i 2 lamelke.....
Szukaj
jak sie ustawia w sb800 blysk na 2 lamelke, jak ustawie rear i lampe na M to dziala, ale jak mam rear i lampe ma ttl to blyska na 1 i 2 lamelke.....
Tryb manualny jak najbardziej i nic innegoZamieszczone przez Władca Pixeli
![]()
Nie wiem jak Ty, ale walczę ostatnio z błyskiem na drugą lamelkę i przyznam, że jest to mała niewiadoma. Przede wszystkim trzeba dać korekcje na plus przynajmniej 1/3 eV.
Na komuni nie ma co eksperymentować i ciężko powtórzyć ujęcie![]()
[ Dodano: 16-05-2005, 07:21 ]
Ja trzymam się tych parametrów. Czasami daję czas 1/25 i przesłona 5,6 lub 8, oczywiście zależy to jeszcze od ogniskowej.Zamieszczone przez kacperek
Pozdrawiam Arek
7D|G12|Nikkormat FT3|N70-210/4|N50/2|N28/3,5|C100/2,8|Metz 58AF2|C17-40/4L||C70-200/4L|+reszta
A po co macie korekcję błysku można na lampie dać - (minus) i tło lepiej wychodzi,po zatym dużo zdjęć na ślubach robię ze statywu lub monopodu i używam funkcji rearTrening czyni mistrza i racja tylko manual
korekcja - na lampie nic nie da, przeciez tlo wtedy bedzie tak samo kiepsko doswietlone, a na dodatek pierwszy plan tez....trzeba czas wydluzyc....
A czy nikt nie wpadł na to że lampa nie domaga?
D70 Sebastian Grodzicki
Skype "groseb"
gg 1519367
A dlaczego tak sądzisz?? bo tło ciemne to lampa jest już be??
pozdrawiam Krzysiaczek
Skype "groseb"
gg 1519367
Skontaktuj się z nami