Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: komunia.....

Domyślnie

jak sie ustawia w sb800 blysk na 2 lamelke, jak ustawie rear i lampe na M to dziala, ale jak mam rear i lampe ma ttl to blyska na 1 i 2 lamelke.....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez icemaster
    hehe a moglem dac czas np. 1/10, wydobylbym tlo i lampa zamrozil 1 plan.......ale ze mnie lama (1 raz w kosciele)
    Gratulacje jeśli utrzymasz bez poruszenia w rękach przy czasie 1/10 To zakrawałoby na fotografię ekstremalną, myślę że 1/30 spokojnie wystarczy
    Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli
    Najlepsze rozwiązanie to tryb manualny i błysk na drugą migawkę.
    Tryb manualny jak najbardziej i nic innego
    Nie wiem jak Ty, ale walczę ostatnio z błyskiem na drugą lamelkę i przyznam, że jest to mała niewiadoma. Przede wszystkim trzeba dać korekcje na plus przynajmniej 1/3 eV.
    Na komuni nie ma co eksperymentować i ciężko powtórzyć ujęcie

[ Dodano: 16-05-2005, 07:21 ]
    Cytat Zamieszczone przez kacperek
    To chyba tylko u mnie mam spokoj, Kosciol zwykle ciemny bardzo ale na Komunie mamy kamerzystow i oni sciagaja cale oswietlenie wlasne tak ze jest cudownie widno

Czyli ogolnie z tego co widze to czas 1/30 i przeslona 5,6 i powinno byc dobrze?
    Ja trzymam się tych parametrów. Czasami daję czas 1/25 i przesłona 5,6 lub 8, oczywiście zależy to jeszcze od ogniskowej.
    Pozdrawiam Arek
    7D|G12|Nikkormat FT3|N70-210/4|N50/2|N28/3,5|C100/2,8|Metz 58AF2|C17-40/4L||C70-200/4L|+reszta

Domyślnie

A po co macie korekcję błysku można na lampie dać - (minus) i tło lepiej wychodzi,po zatym dużo zdjęć na ślubach robię ze statywu lub monopodu i używam funkcji rear Trening czyni mistrza i racja tylko manual

Domyślnie

korekcja - na lampie nic nie da, przeciez tlo wtedy bedzie tak samo kiepsko doswietlone, a na dodatek pierwszy plan tez....trzeba czas wydluzyc....

Domyślnie

A czy nikt nie wpadł na to że lampa nie domaga?
    D70 Sebastian Grodzicki
    Skype "groseb"
    gg 1519367

Domyślnie

A dlaczego tak sądzisz?? bo tło ciemne to lampa jest już be??
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Nie be,ale czasem pomieszczenie jest bardzo wielkie i wtedy lampa nie wystarcza.
    D70 Sebastian Grodzicki
    Skype "groseb"
    gg 1519367

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów